Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Táta čtyř dětí umírá na rakovinu: Zdrcená dcera (7) mu vydělává na operaci malováním na utěrky

Autor: jel - 
3. listopadu 2020
21:34

Tatérovi Diego Wernickerovi (47) byla diagnostikována vážná rakovina mozku, stalo se tak poté, co zkolaboval přímo před zraky svých malých holčiček. Podle lékařů mu zbývá rok života. Špičkový neurochirurg Charlie Teo ze Sydney by prý na 99 procent dokázal nebezpečný nádor odstranit, bohužel operace je nákladná a rodina na ni nemá peníze. Dcerka Luna (7) se rozhodla tatínkovi pomoci tím, že ručně maluje utěrky, které prodává.

Šťastné čtyřčlenné rodince z města Gold Coast v jihovýchodní Austrálii se změnil svět v březnu 2019. Tatínek Diego totiž zkolaboval, když trávil čas na zahradě se svými dvěma dcerami Lunou a Mili. Vyděšeným holčičkám se podařilo informovat sousedy a jejich táta skončil v nemocnici, kde zjistili, že má rakovinu mozku třetího stupně.

Místní lékaři nemohou nádor operovat, protože je příliš blízko životně důležitých center a je to velmi nebezpečné. Slavný chirurg z kliniky v Sydney by však prý s největší pravděpodobností dokázal nádor odstranit. Zákrok by však vyšel v přepočtu na dva a půl milionu korun. Podle manželky Hayley Allen (32) je to pro jejího muže jediná naděje, a proto založila sbírku. Její dcery nesou hroznou rodinnou událost velmi těžce. Především nejstarší sedmiletá Luna.

„Rozplakala se a byla zničená a říkala ,Nechci aby tatínek umřel'. Musím s ní chodit k terapeutovi,“ řekla pro Daily Mail nešťastná maminka. Ta se snaží udělat vše pro to, aby svého partnera udržela naživu, šetří prý každý cent. Malá Luna se o to snaží také, maluje na utěrky a ty pak draží na instagramu. Díky tomu se jí na tatínkovu operaci podařilo vybrat už v přepočtu 15 000 korun, jedna utěrka se vydražila dokonce za více než tři tisíce.

frantacizek ( 3. listopadu 2020 22:10 )

zlatá.. bobeček. Ale pokud je ta šance takhle vysoká, měla by to zafinancovat pojišťovna, nějaký místní bohatý člověk a mezitím to vybrat mezi lidmi. čas běží a může se stát cokoliv, jde o lidský život. Pište o tom, doufám, že ty holčičky nepřijdou o tátu..

Zobrazit celou diskusi