Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kvůli dluhům po manželovi měla Amálka dvě práce: Jenže pak zoufalé mamince našli rakovinu

Kvůli dluhům po manželovi měla Amálka dvě práce: Jenže pak zoufalé mamince našli rakovinu
Kvůli dluhům po manželovi měla Amálka dvě práce: Jenže pak zoufalé mamince našli rakovinu  (Autor: darujme.cz)
Autor: dce - 
28. ledna 2020
16:11

Život se s Amálií nemazlil - všechno začalo rozvodem, po kterém jí manžel nechal se statisícovými dluhy. Aby je zvládla splácet, měla dvě práce. Předloni jí ale osud ještě víc naložil. Našla si bulku v prsu, lékaři jí potvrdili rakovinu. Do toho všeho se stará o pětiletou dceru. Kamarádi pro Amálii založili sbírku, kterou podpořili i takové hvězdy jako Iva Pazderková či Roman Vojtek.

Sedmatřicetiletá Amálie z Nymburka si během posledních pár let prošla doslova peklem. Po bývalém manželovi jí po rozvodu zůstal dluh ve výši mnoha stovek tisíc korun. Exmanžel jí neposílal ani výživné na dcerku Anežku. Amálie tak musela dělat dvě práce, aby zvládala splácet dluhy i starost o domácnost.

Jenže pak přišla další rána. „V červenci 2018 si paní Amálka objevila bulku na prsu. Správnou diagnózu ale chybou lékaře dostala až mnohem později, když už rakovina prsu byla v pokročilém stádiu,­“ popisují pracovníci nadačního fondu Dobrá srdce. V lednu, v době kdy nádor už měřil sedm centimetrů, nastoupila urychleně na chemoterapii a ozařování. Následovala operace prsu a další terapie. Letos ji čeká další operace a biologická léčba.

„Sama přiznává, že ve chvíli, kdy se dozvěděla diagnózu, nemyslela na sebe, ale na jejich finanční situaci. Dvě práce musela vystřídat léčba na plný úvazek, jak tedy zaplatit nájem, školku i pravidelné splátky? Jako samoživitelka nyní financuje veškeré náklady pouze ze své nemocenské, zatímco exmanžel jí dluží více než 700 000 korun.“

Její situace ale není lhostejná jejím kamarádům a kolegům. Ke sbírce od Dobrých srdcí připojili dárcovskou výzvu - penězi jí chtějí ulevit od stresu o finance. „Svým příspěvkem pomůžete v tomto náročném období nejen Amálce, ale i malé Anežce, která bude v září nastupovat do první třídy,­“ píší Gladiátoři, jak si skupinka dvanácti kolegů říká.

Cíl ve výši 250 000 korun se podařilo vybrat během prvních tří dnů. Sbírku tedy navýšili, aby mohli Amálii pomoci zbavit se alespoň části dluhů. Do sbírky přispívají i celebrity - mimo jiné i Berenika Kohoutová nebo Andrea Kerestešová!

„Upřímně to se mnou málem seklo a tepovka mi vylítne pokaždé, když se na výzvu podívám. Jsem od pátku v neustálém šoku, co vše se kolem nás děje a jaká vlna pozitivní energie a solidarity nás zaplavila. Je to nesmírně nabíjející a dává mi to tolik síly, že bych teď mohla lámat skály,“ děkuje sama Amálie.

Pomoci mamince v nesnázích můžete i vy a to na stránkách výzvy.

Zobrazit celou diskusi