„Teď mám druhou fázi chemoterapií, které jsou každý týden,“ prozradila blondýnka primáckému TopStaru, jak na tom je. Ovšem i přes náročné období nadále pracuje, i když sama přiznává, že nezvládá vše, co by si přála.

Například cvičení, kterému se vždy ráda věnovala, teď není možné. „Pokoušela jsem se, ale nemám na to vůbec energii. Udělám pět dřepů a mám pocit, jako bych uběhla maraton,“ posteskla si dcera Felixe Slováčka (76) a Dády Patrasové (63) s tím, že má pak zvláštní pocit na plicích a téměř závraťový stav.

Raději tak fyzické aktivity omezila. „Spíše chodím na procházky, hodně zřídka. A hlavně doma hodně žeru,“ přiznala se smíchem, jak nabírá energii. Od doby, kdy svou diagnózu zjistila, se navíc snaží tolik nestresovat a radši se zaměřovat na pozitivní věci.

„Jsem taková jakoby unavená, ale jinak relativně v pohodě. Už se těším, až to bude za mnou a odpočítávám… V diáři už mám napsáno ‚poslední chemo‘, k tomu osm set vykřičníků, smajlíků a srdíček a už se těším, až to oslavíme s kamarády,“ svěřila se Slováčková. Dočkat by se měla prý někdy v půlce dubna. „Tehdy to chirurgicky snad nějak vyndáme a potom se uvidí, co ještě dál,“ popsala pro TopStar.

Se svou nemocí bojuje statečně a chce pomáhat i ostatním. Hodlá se například zúčastnit letošního ročníku legendárního průvodu Avon pochod proti rakovině prsu, kam chtěla jít už i dříve, ale nikdy nebyla příležitost. Rovněž by všem ráda ukázala, jak u ní nemoc probíhala. „Když mám špatné chvíle, natáčím si to na telefon,“ odtajnila Anička, že má každý zásadní moment léčby od prvního stanovení diagnózy uložený v těchto videodenících – včetně vzestupů i pádů. „Pokud seberu odvahu, chtěla bych to sdílet, až budu zdravá,“ dodala mladá hvězda.

VIDEO: Nemocná Anna Slováčková: Doktoři zdvihli varovný prst! Od čeho ji zrazují?

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Nemocná Anna Slováčková: Doktoři zdvihli varovný prst! Od čeho ji zrazují? Pavlína Horáková

Fotogalerie
56 fotografií