ONLINE CHAT
Děkuji za odpověď. Rodina a děti jsou největší investice s nejmenším momentálním výnosem - zatím. Já věřím, že se to v čase obrátí :-) Zeptám se ještě na jeden dotaz. Často se baví všichni o Praze. Jak vnímáte investice v lokalitách jako je Ostrava?(pepe)
Foto
Osobně z Ostravy pocházím...tedy z Frýdku. Mnoho investic mám právě u klientů zde. To, že dnes žiju u Brna neznamená, že neinvestujeme všude možně. Nechat ležet peníze na účtu je chyba a je jedno, jestli zde leží pár korun, nebo velké sumy. Vždy se s tím musí zacházet rozumně.
Od podvodníků Partners bych si nekoupil ani tlačenku.(AAA)
Foto
Bohužel, do odvolání nám tlačenky dodavatel stáhl z prodeje. Můžu nabídnout kvalitní klobásky. Dáte si ? :)
Kolik stojí vaši služby? Mohu prijit na vaši pobočku a vy mi poradíte?(Tomas)
Foto
Dobrý den. bohužel, ještě stále u nás neexistuje zákon, který by zrušil provize z finančního trhu a stanovil nás poradce do rolí advokátů. Proto mi mí klienti neplatí za mé služby nic. Jsem placen institucemi za realizace a aby mi klienti věřili, mám nastavené rovné provize v rámci segmentu trhu. Tzn, pokud udělám hypotéku za jakékoli procento, na 1 mil Kč, u jakékoli banky, dostanu stejně zaplaceno. Toto není standartem trhu. Na internetu najde mé kontakty, určitě se ozvěte napřímo. hezký den :)
je možný hypotekárni uver predčasne splatit? když jo, za jakých podminek? je to individualni dle bank?(marek)
Foto
Dobrý den, ano , předčasné splacení je možné a jak píšete, je to skutečně rozdílné u různých bank. Někdo vyčíslí 1000Kč, někdo nulu a někdo 30tis. Ale obecně, pokud máte úvěr nově po 1.12.2016, nebo od této doby prošel alespoň fixací, týkají se vás minimální penále za předčasné splacení.
je pravdiva informace ze cnb pristoupi na 70% hypoterkarni uvery?(petr)
Foto
Dobrý den. neustále se o tom mluví, ale pevně věřím, že je osvítí inteligence a neudělají to.
která banka ma v soucasnosti nejlepsi urok na hypotece?(raďa)
Foto
to bohužel nemůžu. takto na portále Blesk. Ikdyž bych moc rád poradil. Zkusím to nějak naokolo. zkuste Itálii :) Pokud byste dál tápali, napište mi napřímo mimo chat. kontakty na mou osobu najdete na netu :)
Mám k dispozici částku od rodičů 800 000 Kč a můj příjem je 30 tis. Kč. Uvažuji-li o vlastním bytě za částku cca 4 mil. Kč, je pro mne hypotéka únosná? Zatím jsem svobodný.(Jiří)
Foto
Dobrý den. Je to velmi na hraně. Splátka by byla cca kolem 12,5 tis Kč. Samozřejmě, možnost tady je. Vypadá celkem i dobře, ale sám musíte uvážit (neznám bohužel další okolnosti), jak stabilní je váš příjem a jaké máte jiné závazky. Ale asi bych do toho šel .) Jen, hledejte o krapet levnější nemovitost. Čeká vás ještě dan z nabytí nemovitosti( 4%) a mělo by vám zůstat něco i na rezervě. Ne utratit všechny peníze. pozor na to
Dobrý den, jsem již 6 let po zaplacení insolvence. Jaká je možnost získat hypotéku? A pokud s přítelem nejsme sezdaní, je lepší když si vezme hypotéku jen on sám na sebe, než když tam budu i já (mám syna)?? děkuji(Zuzana Melicharová)
Foto
Dobrý den. Je to možná hloupé, ale osobně bych to napřed zkoušel skutečně bez vás. Mám zkušenosti, že ani 6 let nestačilo ke schválení úvěru. navíc, vy a syn jste další bonitní zatížení v posuzování. Napřed to zkusit bez vás a pak teprve ta složitější cesta.
kolik je maximalni zatizeni v %?dekuji(petr)
Foto
dobrý den. 45% splátka vůči vašim příjmům a 9násobek ročního příjmu maximální výše úvěru
dobry den preji kolik je maximum spoluzadatelu? lze být tri?(veronka)
Foto
Dobrý den. ano, může vás být více. 3 jsou celkem standartem. Jen pozor, pokud ten třetí je ženatý, musí vstupovat i jeho manželka...tedy, budete 4
Ktera banka prosim poskytuje hipotekarni uver taky cizincum?(olga)
Foto
Dobrý den. Koukněte na KB, Sberbank, UCB.
dobry prosim jake jsou spusoby dofinancovani hypoteky a toho rozdilu?(daniel)
Foto
Dobrý den. bohužel, žádné. CNB to zakazuje. (ano, to neznamená, že to nejde. ale je to tak složité i s načasováním, že to úplně vypisovat nelze).
Dobry den, prosim jak je to s uverem zahrnuje to taky garaz a sklep do hodnoty nemovitosti?(jiri)
Foto
Dobrý den. Samozřejmě. toto vše zvyšuje plochu nemovitosti a tím i navyšuje hodnotu .)
Dobrý den je nutný mit pojisteni na smrt v castce ktera je vo vysi úveru? Dekuji(Mira)
Foto
Dobrý den. nutné to není, ale spíše...je to žádoucí. Záleží samozřejmě na majetkových poměrech. Pokud máte vedle toho účty plné peněz, nebo jiné nemovitosti, pak pojištění postrádá smysl.
rata se i vedlejsi prijem do bonitace? dekuji(martin)
Foto
Dobrý den. Záleží, jaký to je. DPP se nepočítá, DPČ ano, OSVC ano.
lze sáhnout na hypoteku i kdyz jsem podnikatel?(milos)
Foto
Dobrý den. Ano :) jinak bych osobně já nebydlel. Není to problém, ale jsou banky, které na DP koukají.....ehm...lépe a pak ty, které to berou moc vážně.
Mám na Vás dotaz..Musím prokazovat své příjmy ke schválení hypotéky? Když áno, jak?(xXX)
Foto
Dobrý den. Ano. Dokládá se buď DP za poslední dva roky, pokud jste OSVC, nebo potvrzení o příjmu v případě zaměstnance. K tomu téměř vždy 3-6 výpisů z účtu, kam vám chodí výplata
Kolik prosim trva čerpáni hypotekarniho uveru?(patrik )
Foto
dobrý den. čerpání ? no, většinou od chvíle zadání příkazu v bance cca 2 dny.
dobry den, je velky problem ked máme aj ine uvery?(juraj)
Foto
Dobrý den. Vše se potom počítá dohromady. Splátky, součet sum dluhu. a to ovlivňuje možnosti získání hypotéky. Vždy s tím lze ale něco dělat. konsolidovat, uklidit do hypotéky, atd
Můžu si vzít Hypotéku, když nemám nic naspořenu? (Karel Dvořák)
Foto
Dobrý den. Bude to těžké, ale ano. Mohla by pomoct nějaká finta s odhadem nemovitosti, případně jiná nemovitost do zástavy.
Dobrý den, mám strach, že hypotéku nezvládnu platit. Existuje nějaké pojištění, které by mi případný výpadek pomohlo vyřešit?(Karolina)
Foto
Dobrý den. Takové pojištění sice existuje, ale moc nekryje. Je to spíše marketingová kravina. To co opravdu pomůže je pojištění na smrt, invaliditu, případně pracovní neschopnost (nemocenskou). ale takové to .... "nestačím na to, pojistka to pokryje", to nečekejte :( Jsou ale i jiné cesty. Navrhnout bance krátké zapauzování splácení. prodloužení doby splácení a tím snížení splátky. atd...vždy jsou cesty, ale musí se komunikovat dopředu, než nastane problém Spočtěte si pracovní dobu dle plánovacího kalendáře Yab.cz
Budou podle vás ceny nemovitostí stále stoupat? Vyplatí se čekat, zda se situace ustálí, nebo je lepší pořídit si vlastní bydlení co nejdříve?(jan)
Foto
dobrý den, myslím si, že je to úplně jedno. radikální nárust, ale ani pokles, neočekávám. A to mám na to celkem nos. Takže vybírejte v klidu :)
Jak dlouho trvá celý proces schvalévání hypotečního uvěru?(karel)
Foto
Dobrý den. Pokud se jedná o jednoduchou kopi nemovitosti, tak cca 14 dnů. pokud refinancování, tak cca týden. .)
Máte vy osobně nemovitost na hypotéku? Do čeho rád investujete (s vyloučením dětí a manželky)?(pepe)
Foto
Dobrý den. ano, hypotéku mám. Hypotéka je dle mého velmi chytrý úvěr (úvěry dělím osobně na chytré a hloupé). U hypotéky mi banka dotuje inflaci mé nemovitosti. navíc, ikdyž máte sazbu kolem 2,5%, mají pro vás vždy větší hodnotu peníze bokem, než v hypotéce. Když si uvědomím fakt, že například nemovitostní fond mi umí zhodnocovat 5% p.a. a hypotéka mě stojí 2,5% p.a., pak peníze, které nevložím do hypo, ale do fondu, vydělávají 2x sazbu mé hypotéky. Tedy, dotují mi jak úrok, tak i fakticky poměrnou splátku za tuto výši peněz. a navíc, mám peníze k dispozici. Jinak, vzal jste mi vítr z plachet, protože nejvíce peněz investuji právě do své rodiny :D (ale snad jsem o řádek výše odpověděl na váš dotaz)
maji vplyv deti na vysku hypoteky?(lukas)
Foto
Dobrý den. Ano. děti se počítají do bonity klienta. Musíte je uživit a zároveň být schopný platit hypotéku.
vidim ze tady odpovidate ohledne zvysovanim.. co mate na mysli ze zas pujdou nahoru ceny nemovitosti a uroky? to v cesku budou mladi bydlet jenom v najmech asi(magda)
Foto
Dobrý den, ano. ceny nemovitostí asi ne. Sazby ale asi ano. Například ted nedávno CNB opět nečekaně zvýšila. Pár bank jde proti proudu, ale dlouho už to nebude.
prosim jak se lisi uroky dle dlzky fixace?(miloš)
Foto
Dobrý den. Obecné pravidlo platí. Čím déle, tím menší úrok. (Ano, zní to neekonomicky, protože přeci na dlouhém horizontu nemám pokryté výkyvy CNB, ale bohužel, bankovní trh se ekonomicky nechová už nějakou dobu).
kolik let je maximalni dlzka splaceni hypoteky?(franta)
Foto
Dobrý den. Neměla by přesáhnout 30 let. Jsou ale i experti v bankách, kteří to umí na 40 let. I tak ale nesmíte přesáhnout 70 let věku ve splácení :)
Dobrý deň, prosím ako je to s hypotékou pre slovákou s trvalým pobytom mimo ČR?(Marta)
Foto
Dobrý den. Uklidním vás. Naprosto v pohodě. Je to stejné, jako kdyby žádal čech :) Jen dodáte navíc dokumenty týkající se povolení pobytu. Hezký den
Jak vidíte situaci novych bytu v příštím roce?(Pavel)
Foto
Dobrý den, bohužel se obávám, že úplně stejně, jako v tom minulém :( dokud se nezmění legislativa a rychlost stavebního řízení, bude to vypadat pořád stejně
Když beru 14000 dostanu hypoteku????(Tonda)
Foto
Dobrý den, nemám samozřejmě další informace o vaší osobě, závazcích a rodinné situaci. Pokud bych ale bral, že nic z toho nemáte, je možné na hypo dosáhnout. Ne vysokou, ale hypo to bude.
Jak vidíte současné ceny hypoték?(Karolína)
Foto
Dobrý den. Jsme jediná vyspělá ekonomika s takto vysokými sazbami. Je to nepřirozené a naprosto nesmyslně protiekonomické. Ale bohužel, takovou máme ČNB. I tak si stále půjčujeme pod inflací, což znamená, že nám banky dotují naše bydlení. Stále je sazba krásná, ikdyž je okolo 2,5% p.a.
Dobrý den. Myslíte ze je vhodná doba teď na hypo nebo ještě čekat? Děkuji (Karel )
Foto
Dobrý den. ted, nebo nikdy :D Ne teď vážně. Máte možnost chytit poslední možnost před dalších zvyšováním. A to už jen u vybraných bank.
Dobrý den, myslíte si ze ceny nemovitosti klesnou? Díky (Jaromír )
Foto
Dobrý den. Bohužel, toto si nemyslím. I po změnách je neustále vysoká poptávka po hypotékách. Lidé chtějí bydlet. a pokud nadále bude situace, že se staví 6000 bytů ročně a poptávka je 15000 (ve městě), pak to ani nemá důvod klesat.
Dobrý den, je stále reálná možnost dosáhnou 90% hypotéky? Děkuji(Jana )
Foto
Dobrý den. Ano :) sice za vyšší sazbu, ale ano :)
dobry den prosim kolik % lze mit zatizeni na prijem?(jana)
Foto
Dobrý den. Dle nového nařízení CNB maximálně 45% příjmu smí tvořit součet splátek klienta. Zároveň, celková výše úvěru nesmí převýšit 9násobek ročních příjmů žadatelů.
lze hypoteku uplatnovat na danich?dakuji(dan)
Foto
Dobrý den. Ano. uplatňovat lze úroky zaplacené za uplynulý rok v úvěru na bydlení. Potvrzení o zaplacené výši vám již mělo přijit dopisem, případně je uloženo v int. bankovnictví v dokumentech.
co je to bonita? muj poradce o tom furt mluvi, ze to je duvod proc mi hypo nedaji(sylva)
Foto
Dobrý den. Bonita je vlastně váš příjem .....tedy schopnost vůbec splácet úvěr.
je možný vyplatit hypoteku predčasne?(marian)
Foto
Dobrý den. ano, je to možné. Již jsem na podobný dotaz odpovídal :) kdyžtak se prosím podívejte. Kdyby cokoli, napište mi
jaky je prumerny urok po tito mesice?(david)
Foto
Průměr trhu je aktuálně na úrovni 2,5- 2,7 % p.a. Osobně jsem ale schopen vyjednat ještě nyní sazby pod 2,29% p.a. a to bez podmínek karet, pojistek, atd. Takže stále to jde :)
je možný mit založený dve nemovitosti v prospech 1 hypo?(pavel)
Foto
Dobrý den. ano je a dokonce je to i mnohdy velká pomoc. Získáte tak vyšší zástavní hodnotu a tím lepší pohled banky na váš případ :)
Dobrý den Jak je to s hypotekárnim uverem pro starší? 50let?(Jonáš )
Foto
Dobrý den. Naprosto v pořádku. věk není problém. Jediné omezení bude v celkové délce splatnosti. Maximálně do 70 let věku, případně můžete využít bank, které umí vyhodnotit délku splatnosti, dle mladšího z žadatelů.
Lze zažadat o predčasne splaceni? Jake jsou penále (Miša)
Foto
Dobrý den. Samozřejmě, že lze. Penále se odvíjí od typu produktu a data, kdy byl sjednán, případně kdy proběhla poslední fixace HÚ. mezníkem bylo datum 1.12.2016, kdy vstoupil v platnost nový zákon o spotřebitelském úvěru, který říká, jaké jsou maximální penále. Mnohdy se dostanete na sumy cca 1000 Kč :) Jsou ale i banky, které si to vykládají po svém a tam vás čeká pár desítek tisíc.
Dobrej, do jaky hodnoty %nemovitosti banka pujci na koupi(Lucie)
Foto
Dobrý den. Obecně platí pravidlo, že do 80% LTV. Jsou ale i banky, které umí 90%. Bohužel, bude to vykoupeno vyšší sazbou.
Hezky ráno kolík v prumeru proplatim na urocich. Petr(Petr )
Foto
Dobrý den, to je velmi těžké takto říct. Vždy se to odvíjí od sumy, kterou si půjčujete, na jak dlouho a za jakou sazbu. Modelový příklad by mohl být 1 mil Kč na 30 let za 2,29 % p.a. Pokud byste takový úvěr platil po celých 30 let, přeplatil byste navíc cca 393 500 Kč.
Co je to daň z nabiti nemovitosti?(Marek)
Foto
Dobrý den, jedná se o částku ve výši 4% z kupní ceny, kterou kupující musí odvést finančnímu úřadu do 3 měsíců od koupě nemovitosti. Pozor ale ! Částka se počítá z vyšší z hodnot. Odhad, nebo kupní cena.
Proč platim odhadce to má platit banka ne?(Martin)
Foto
Dobrý den. Jsou banky, u kterých je standartní, že odhad je v rámci získání klienta ZDARMA. Jsou ale i banky, které nechají tvrdě klienta zaplatit a to i při refinancování. Bohužel jste asi narazil na tu druhou část. Tuto sumu můžou mnohdy ještě pozitivně ovlivnit poradci, kteří se o vyřízení klientovi starají. Bankovní přepážky ale ne.