Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Martin (†22), Petr (†19) a Michal (†18) zahynuli v rozlomené Alfě Romeo: První slova zdrcených blízkých

Autor: VaB - 
3. listopadu 2020
06:15

Tři kluci, rychlé auto, okreska a pěkné zatáčky. Za zatáčkou na ně u stromu čekala smrt. Sportovní Alfa Romeo se rozpůlila, uvnitř zahynuli tři kluci. Sobotní nehoda mezi obcemi Byňov a Nové Hrady v Jihočeském kraji je jedna z těch letošních nejtragičtějších. Zarmoutila mnoho lidí, i ty, kteří mladíky osobně neznali. Nejvíc ale samozřejmě zasáhla jejich nejbližší, příbuzné a přátele.

Tragédie. Jinak se nehoda, při které zemřeli tři kluci Martin, Michal a Petr, nedá popsat. K nehodě došlo v poslední říjnový večer na Českobudějovicku, mezi obcemi Byňov a Nové Hrady. 

Trojice jela ve sportovní Alfě Romeo. Osudnou se jim stala dvojice stromů, do kterých automobil narazil. Dva mladí muži zemřeli na místě, třetí později, přestože se jej záchranná služba snažila marně resuscitovat.

Nehoda to musela být naprosto šílená. Ani zarytý odborník by možná nepoznal, o jakou značku šlo. „Vjel vpravo mimo komunikaci, kde bočně narazil do vzrostlého dubu, po pár metrech čelně narazil do dalšího vzrostlého dubu, auto se rozpůlilo,“ řekl policejní mluvčí Milan Bajcura.

„Hrozně mi chybíš“

Nehoda zaskočila všechny blízké a přátele nešťastných kluků. Také přítelkyni Petra Terezu. Na svém profilu zveřejnila dojemný vzkaz do nebe. „Lepšího kluka jsem si nemohla přát! Chybíš mi a chybět budeš, ale vím, že jsi neměl rád, když jsem brečela a trápila se,“ popisuje na svém Instagramu. „Řekl jsi mi jednoho dne ,Lásko, kdyby se mi někdy něco mělo stát (...) žij ten život za nás oba!' A tohle ti lásko splním!! Věřím, že tu se mnou pořád jsi a budeš mě hlídat. Miluju tě a hrozně mi chybíš,“ dodala zdrceně.

Petr byl vášnivý rybář. Svými úlovky se rád chlubil na svém facebooku. Stejně tak jeho bratr Lukáš. Také on se v dojemném příspěvku loučí. „Datum, na který nikdy nezapomenu, díky za každý společný zážitky u vody. Věřím, že si spolu jednou zase zachytáme tam nahoře. Sbohem brácho,“ napsal smutně. 

Neštěstí se hluboce dotklo přátel nešťastné trojice, jejich známých, ale i lidí, kteří oběti osobně neznali. Mnozí vyjadřují na sociálních sítích svou soustrast nešťastným rodinám. „Hrozné, tak mladé, vyhaslé životy... pozůstalým upřímnou soustrast a hodně sil," vyjadřuje soustrast Irena. „Odpočívej v pokoji kamaráde, ať je ti tam nahoře líp," přidává se Jiří. „Je mi neskutečně líto, co se stalo, v první řadě bych chtěl rodinám a všem pozůstalým vyjádřit upřímnou soustrast, a klukům přeji: Ať Vám dá Bůh nebe. Opatrujte se,“ píše zdrcený Petr, který na facebooku sdílel rozloučení se všemi třemi svými nešťastnými kamarády.

Video  Při dopravní nehodě u Nových Hradů zemřeli tři mladí lidé, když s vozem Alfa Romeo narazili do dvou stromů po sobě.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

boroboro ( 3. listopadu 2020 20:10 )

A ty správné informace jsou co?

strejda777 ( 3. listopadu 2020 17:13 )

Tak nějak netuším, proč se o tom pořád píše? Tři děcka a Alfa Romeo, takže jak to asi mohlo dopadnout. Machrovačka nedo­padla­....­.hlav­ní je, že nikoho jiného nesrazili nebo nesmetli sebou. Každopádně jejich rodiny chápu, pro ně je to velká tragédie. Příště nekupovat takové nadupané auta a nebo je nepůjčovat děckám.

alusinek ( 3. listopadu 2020 14:53 )

Škoda mladých životů,ale podívejme se na silnice,jak se dneska jezdí.Chlapci jeli velkou rychlotí a někdy se chtějí předvézt mezi sebou.Bohužel pak to takto skončí.Rdiče jim půjčí taková auta a nepřemýšlejí.Jen kolik středoškoláků už ve čtvrtém ročníku jezdí do školy autem,to není také správné.Někteří to vidí a chtějí být také takoví.Rodiče umluví,auta jim půjčí nebo dokonce koupí a pak to takto dopadne

ksicht ( 3. listopadu 2020 13:45 )

o tři ogegla méně a ty stromy se z toho snad dostanou, nerad bych přišel o životodárný kyslík, který produkují.

perla99 ( 3. listopadu 2020 12:24 )

Musel jet jak hovado, když to takhle sešrotoval. Naštěstí nepotkali a tudíž nezabili někoho nevinného.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání