Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V rozmašírované Alfě Romeo zahynul rybář Petr, nadšenec Michal i šofér Martin: Truchlí jejich přátelé i blízcí

Autor: ran, hra - 
1. listopadu 2020
15:07

Na tři kluky (†18, †19 a †22), kteří zahynuli při sobotní večerní dopravní nehodě mezi obcemi Byňov a Nové Hrady v jižních Čechách, jejich blízcí vzpomínají na sociálních sítích. Mladý řidič rozmlátil svoji alfu o dva stromy a auto skončilo na maděru. On i jeho dva kamarádi, které vezl, následkem nešťastné nehody zahynuli. 

Krutá smrt tří mladíků vyvolala na sociálních sítích vlnu soucitných reakcí. Všichni tři kluci měli spoustu koníčků, kterých si už ale bohužel nebudou moct nikdy dál užívat. Martin S. měl vášnivě rád auta, Michal K. military hry naživo v přírodě a Petr M. byl rozený rybář, který z vody vytáhl nejeden pěkný úlovek.

Smutek nad zmarněnými životy

„Je mi to, co se stalo, neskutečně líto. V první řadě chci rodinám a pozůstalým vyjádřit upřímnou soustrast. A klukům tam nahoru přeji, ať jim dá bůh věčné nebe!“ napsal na síť jeden z truchlících přátel. Desítky lidí vyjadřují na sociálních sítích svou soustrast nešťastným rodinám. „Rodičům přeji hodně sil. Sama tuhle bolest prožívám uz skoro čtyři měsíce, bylo mu 19 let... Je nepopsatelné, jak moc to bolí,“ svěřuje se Ilona. „Tohle je opravdu noční můra všech rodičů, upřímnou soustrast. Tohle si žádní rodiče nezaslouží,“  píše Sylvie. „Sice je neznám, ale upřímnou soustrast rodině, je mi jich líto, tak mladý život ještě před sebou, prosím jezděte opatrně,“ nabádá další uživatelka.

Náraz musel být drtivý

Náraz musel být velice silný, podle policie auto doslova rozpůlil. Dva z mladíků zemřeli na místě, třetí bojoval o život, ale i záchranáři byli na jeho zranění krátcí. Po 20 minutách resuscitaci vzdali. Luxusní auto narazilo do stromu takovou silou, že se rozlomilo, a zůstala z něj jen žalostně vyhlížející hromada zpřelámaného plechu, že by v ní ani nikdo alfu nepoznal. Podle policie byla důvodem nehody zřejmě příliš rychlá jízda. 

Podle policejního mluvčího Milana Bajcury řidič vjel mimo vozovku, bočně narazil do vzrostlého dubu a po pár metrech vjel do dalšího statného dubu, tentokrát čelně. Na jihu Čech už letos při dopravních nehodách zemřelo 35 lidí.

Kromě soucitu zní i kritika 

Kromě lítosti nad ztracenými životy se lidé pozastavují nad  tím, že kluci museli v autě jet příliš rychle. „Šílený, museli jet opravdu rychle, v životě jsem asi neviděl víc zničené auto,“ píše Jarda. „To je sice smutné, že mladé životy vyhasnou, ale na druhou stranu ten řidič to nezvládl (...) z toho neštěstí je mi smutno,“ píše Richard. „Každý mladík (kolem 20) jezdí rád rychle. My byli stejní, ale tehdy maximální rychlost Škodovky byla 150 km/h, a to z kopce a po větru. Dnes to je trochu vážnější. Dvacet let staré BMW jede 300, a když má řidič papíry pár měsíců a chce se nějaké kočce ukázat, je to problém,“ uvažuje Josef. „Dnes jsou rychlá auta moc dostupná, a doplatí na to naše děti,“ myslí si i Radek.

Video  Vůz značky Alfa Romeo se rozlomilo. Při nehodě u Nových Hradů zemřeli tři lidé.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání