Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejtragičtější nehoda letošního roku: Čtyři mrtví po střetu dodávky s nákladním autem na Pardubicku!

Aktualizováno -
2. listopadu 2020
09:01
Autor: VaB, ČTK - 
30. října 2020
15:13

Velice tragicky skončila nehoda dodávky a nákladního auta na Pardubicku. Podle policejní mluvčí na místě zemřeli čtyři lidé, další dva utrpěli zranění. Jednomu ze zraněných se lékaři snaží zachránit život na operčním sále.  

Nehoda se stala kolem půl druhé odpoledne mezi obcemi Holice a Chvojenec na silnici I/35. „Hlavní tah z Hradce Králové na Vysoké Mýto silnice I/35 je před Holicemi uzavřena z důvodu vážné dopravní nehody. Odklon dopravy na místě provádějí policisté přes Horní Ředice,“ informovala policie na twitteru. 

Policejní mluvčí serveru Novinky.cz pak upřesnila, o jakou nehodu se jedná: „Došlo k čelnímu střetu nákladního auta a dodávky. Čtyři lidé na místě zemřeli, další dva jsou zranění. Všichni byli z dodávky,“ uvedla mluvčí policie Lenka Vilímková. Jeden ze zraněných je ve velmi vážném stavu, zatím na operačním sále. „Druhý je s lehčími poraněními stabilní a mimo ohrožení života,“ řekl ČTK mluvčí fakultní nemocnice Zdeněk Tušl.

„Šlo o srážku dodávky a nákladního automobilu. Posádkám se na místě už nepodařilo obnovit základní životní funkce u čtyřech pacientů. Dvě osoby pak ve vážném stavu transportovali do nemocnice v Hradci Králové,“ řekl Blesku mluvčí záchranné služby Aleš Malý. Podle mluvčí hasičů Venduly Horákové bylo nutné vyproštění všech osob z dodávky. Příčiny nehody jsou v šetření, silnice byla uzavřena.  

Jak uvedla ČTK s odvoláním na policejní statistiky, jde zřejmě letos o nejtragištější dopravní nehodu, pokud jde o počet obětí vzhledem k tomu, že v letošním roce se doposud stalo pět nehod s třemi mrtvými. Poslední taková nehoda se zatím datovala 23. zářím, když při hromadné nehodě dvou kamionů a čtyř osobních aut na dálnici D1 u Brna zemřeli tři lidé, z toho jedno dítě.

 

dfghjk ( 30. října 2020 17:31 )

Jak je to možné, copak tomu běžná hlídková činnost policie nedokáže zabránit? Pak je nutno ji posílit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání