Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konec vyšetřování tragické nehody mladíka (†16): Podle policie viník zemřel

Dva šestnáctiletí chlapci havarovali na motorce: Jeden z nich nehodu nepřežil. Druhý se vážně zranil.
Dva šestnáctiletí chlapci havarovali na motorce: Jeden z nich nehodu nepřežil. Druhý se vážně zranil.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
3. ledna 2020
12:54

Tajná vyjížďka dvou šestnáctiletých chlapců skončila v srpnu velmi vážnými následky. Jeden mladík zemřel při transportu, druhý se těžce zranil. Viník ale zemřel, a tak policie vyšetřování ukončila.  

Dva teprve šestnáctiletí chlapci se na začátku srpna rozhodli, že si na motorce vyjedou na výlet. Ani jeden z nich přitom neměl řidičský průkaz. Jejích jízda skončila tragicky. 

U obce Hoděšovice na Pardubicku došlo k nehodě, při které se oba chlapci vážně zranili. Jeden z nich, řidič, při transportu vrtulníkem do nemocnice zemřel. Druhý chlapec byl těžce zraněn a v nemocnici bojoval o život.

Policie několik měsíců nehodu vyšetřovala a došla ke konečnému závěru. Případ se rozhodla odložit. Důvodem je zřejmě to, že viník nehody zemřel. „Kriminalisté šetření dopravní nehody na základě zjištěných skutečností odložili, neboť řidičem motocyklu byl chlapec, který zraněním podlehl,“ uvedla pro server Novinky.cz mluvčí policie Eva Maturová.

Z odborných posudků policie zjistila, že šestnáctiletý „řidič“ motorky nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. S ohledem na věk ale další podrobnosti policie neuváděla. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání