Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Policie už má jasno o nehodě Mustangu u Špindlu! Zahynul při ní generál Jakubů

Autor: ČTK, VaB - 
6. května 2020
12:10

Policie ukončila vyšetřování loňské smrtelné nehody ve Špindlerově Mlýně. Řidič Mustangu narazil ve vysoké rychlosti do škodovky. Na místě zemřel generál Milan Jakubů (†49), jeho přítelkyně se vážně zranila. 

Policie ukončila vyšetřování tragické nehody u Špindlerova Mlýna z loňského září. Podle kriminalistů nehodu zavinil řidič sportovního vozu Ford Mustang, který se srazil s protijedoucím autem. Spis s návrhem na podání obžaloby policie koncem minulého týdne předala okresnímu státnímu zastupitelství v Trutnově, sdělila mluvčí policie Eva Prachařová. Při nehodě ve druhém vozidle zahynul zástupce ředitele Vojenského zpravodajství Milan Jakubů. 

„Obviněnému muži hrozí postih za trestné činy usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě uznání viny a odsouzení ho čeká až šestiletý trest odnětí svobody," uvedla Prachařová.

Nehoda se stala 21. září u Špindlerova Mlýna. Řidič mustangu jel od Vrchlabí směrem na Špindlerův Mlýn a v pravotočivé zatáčce se v protisměru čelně střetl s rapidem. Vezl dvanáctileté dítě. Oba skončili s lehkými zraněními v nemocnici. V rapidu zemřel Jakubů, jeho sedmačtyřicetiletá spolujezdkyně byla těžce zraněna. 

Podle znaleckého posudku z odvětví silniční dopravy řidič mustangu v daném úseku výrazně překročil nejvyšší povolenou rychlost a také překročil nejvyšší možnou rychlost pro bezpečné projetí pravotočivé zatáčky.

„Kriminalisté se mimo jiné zaměřili na zmapování situace předcházející této tragické události. Vyslechli několik osob, zejména řidičů. Ze závěru tohoto šetření vyplynulo, že řidič vozidla Ford Mustang měl jet rychlejší jízdou již před místem nehody," uvedla Prachařová.

Televize Nova s odvoláním na svědky v září uvedla, že nehoda se stala po honičce sportovních vozů. Řidič mustangu to pro server tn.cz popřel. 

offline ( 6. května 2020 16:29 )

Ještě nikdy nebyla nikomu za 30 let udělena horní sazba trestu při automobilové nehodě. Jen občas při vraždě je udělen výjimečný trest. Vždy se u všeho uvádí "až", ale výsledek je v nejlepším případě "od", nebo podmínka. Jsou jen dvě možnosti proč se tak děje. Neuvěřitelná nepřetržitá naivita soudců, nebo korupce.

lunatic ( 6. května 2020 15:34 )

U policie mnohdy pracují i potomci již bývalých a tedy předrevolučních policistů,neboli snbáků a o inteligenci vědci zjistili,že tato je dědičná - avšak údajně jen v linii matek.Z toho tedy lze globálně vyvozovat,že pokud je matka některého ze současných policistů inteligenčně kr va,no tak potomek ani nemůže být géniem .A taktéž i lze vyvozovat - je to obdobné,jako u vojáků z povolání,že profese se dědí z otce na syna ... a tedy - tam,kde otec skončil,syn zas začíná.Važme si policistů takových,jací i jsou - jinak by nám např.pan Viktor Kožený nemohl kynout z Baham

lunatic ( 6. května 2020 15:28 )

Šest let v praxi znamená,že po 3-4 letech může být venku;ovšem pouze za splnění předpokladu,že mu soudce neudělí trest ještě nižší ...

offline ( 6. května 2020 13:41 )

Proč se Policie takhle shazuje? Pak má mít nějaký respekt třeba u takových řidičů jako Chaura.

Normální člověk si musí myslet, že u policie pracují jen ti největší idioti, které už nevzali ani k metařům, když teprve za půl roku přišli na to, co bylo každému jasné pár vteřin po nehodě.

JEL MOC RYCHLE!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání