Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrtelná srážka s mustangem očima řidičů: Jeli jako hovada! Ten červený to napral málem do nás!

Autor: yks, Jitka Pecharová - 
22. září 2019
16:00

Bezohledná jízda oranžového a červeného mustangu stojí podle svědků za sobotní tragédií, která rozhořčila celou zemi. Řidič žlutého mustangu ve velké rychlosti přejel do protisměru. Patrně čelní srážka měla tragické následky pro posádku Škody Rapid. Nepřežil ji řidič (†49) a o dva roky mladší spolujezdkyně skončila s těžkými zraněními v nemocnici. Také řidič mustangu a jeho 12letý spolujezdec se při nehodě zranili a museli je ošetřit lékaři.

Stovky koní pod kapotou, slunečný víkendový den a nejméně dvojice mustangů, která si ze silnice ze Špindlerova Mlýna do Vrchlabí udělala závodní dráhu. Tak podle líčení údajných svědků vypadala scéna, která bezprostředně předcházela tragické srážce oranžového Fordu Mustang s modrou Škodou Rapid. Výlet do Špindlerova Mlýna skončil tragicky, na internetu se ale množí ohlasy, že všechno mohl dopadnout jinak, kdyby řidiči amerických vozů jeli ohleduplněji.

 

„Manžela ten kret*n v oranžovém mustangu předjížděl, když odbočoval, a málem to do něj napral. V zápětí se vyřítil další mustang, červený,“ popsala Petra N.

O tom, jak nebezpečno na silnici bylo, svědčí řada reakcí. „Nás taky málem srazil ten červenej. Hned po tom, co ten oranžový narazil,“ svěřila se vyděšená Kateřina R. „Manželka s dcerou jely z práce. Potkaly je o kilometr dříve. Jeli jak hovada,“ líčí autor dalšího komentáře. „Asi měli něco na zvýšení rychlosti, při předjíždění byla cítit chemie,“ spekuluje Yveta P..

Podle informací Blesku se 30letého řidiče mustangu policii nepodařilo bezprostředně vyslechnout, pod vlivem alkoholu však nebyl a údajně též popřel, že by šlo o nelegální závod. Jako jedna z verzí, které přicházejí v úvahu, se nabízí i předvádění se před nezletilým spolujezdcem.

Manažer společnosti, která je podle TV NOVA vlastníkem inkriminovaného mustangu, přislíbil, že firma vydá během neděle k celé události své vyjádření.

Na přetřes mezi komentátory přišlo také natočení a zveřejnění videa z místa bezprostředně po nehodě. Na své stránky ho jako odstrašující příklad umístili hasiči ze Špindlerova Mlýna a brzy ho sdílela řada dalších uživatelů. Blesk oslovil dopravního experta Romana Budského z Týmu silniční bezpečnosti. „Zveřejnění je dobré v tom, že lidé uvidí, jak to opravdu vteřiny po nehodě na místě vypadá. Syrová realita ze života. Není to žádná vymyšlená animace, ale reálná situace,“ řekl.

brano34 ( 23. září 2019 13:52 )

Cesty byly v pohodě a přesto řidiči hazardovali v autech, které nedokázali bezpečně řídit? Za úmyslnou smrt by je měli nechat 5 let v chládku a za trest by jim policie měla odebrat řidičáky min. na 30 let a ještě k tomu 10000 hodin veřejnosti prospěšných prací o vodě a chlebu.

pjotri ( 23. září 2019 12:19 )

Charouz zustane Charouzem..

drazor ( 23. září 2019 10:14 )

Byl tam sraz, byl.Proč si policie nenašla čas aby prováděla kontrolu v okolí?? Aha čur@ci mají peníze, tak ti připosraní policajti se bojí. To radši budou buzerovat obyčejné lidi že jedou 54km na padesátce. Je to připosraná banda sráčů, to nemá s ochranou pořádku na cestách nic společného. Bohatým se nic nestane, a obyčejný člověk to odnese. Viz: Janoušek, chlastat naboural a nic moc se mu nestalo. Být to běžný člověk tak je trest exemplární!!

msml20 ( 23. září 2019 09:00 )

Rádoby hrdinové. chlapi s velkým N.
Ve skutečnosti v ní mají na.ráno.

rbwtrnava ( 23. září 2019 07:17 )

aspon mali stylovu cestu do pekla..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání