Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fanoušci Mustangů prosvištěli až k úpatí Sněžky: Zákaz vjezdu pro ně neplatil!

Autor: ČTK, yks - 
23. září 2019
17:52

Řidiči silných vozů, kteří se o víkendu pohybovali v okolí Špindlerova Mlýna, vjeli vysokou rychlostí rovnou do zakázané zóny v parku a po silnici vyhrazené pro auta s povolením národního parku prosvištěli až na Špindlerovu boudu! O dalším bezohledném kousku benzinových nadšenců informovala ČTK.

Tragická nehoda, která se stala v sobotu okolo poledne na silnici mezi Špindlerovým Mlýnem a Vrchlabím, nebyla jediný incident, ke kterému došlo v souvislosti s víkendovým srazem fanoušků Fordu Mustang.

Jako by nestačilo, že při jízdě dvou řidičů vyhasl při tragické nehodě lidský život šoféra Škody Rapid a jeho spolujezdkyně skončila v nemocnici. Fanoušci rychlých aut si podle ČTK udělali z Krkonoš soukromou arénu!

Zákony pro ně neplatily?

„Skupina sportovních automobilů včetně alespoň jednoho vozidla značky Ford Mustang v sobotu odpoledne vysokou rychlostí jela také po uzavřené horské silnici z centra Špindlerova Mlýna směrem na Špindlerovku, na kterou mohou pouze vozidla se zvláštním povolením Správy Krkonošského národního parku!“ uvedla ČTK. Podle návštěvního řádu parku ale mohou do oblasti vjet i osoby, které si na místě zaplatily ubytování.

Mluvčí národního parku Radek Drahný ČTK řekl, že žádné porušení zákazu vjezdu na tuto komunikaci během soboty správa nezaregistrovala, neřeší a ani neeviduje pro tento den žádné žádosti o povolení pro vjezd pro taková vozidla.

Čelní náraz ve vysoké rychlosti

Pozornost se k reklamní akci pardubické společnosti obchodující s vozy Ford upřela poté, co v sobotu instruktor a amatérský závodní jezdec Vojtěch Ch. (30) ve Fordu Mustang v zatáčce v protisměru čelně narazil do modrého vozu Škoda Rapid.

Řidič (†49) rapidu zemřel na místě, jeho sedmačtyřicetiletou spolujezdkyni záchranáři převezli vrtulníkem s těžkým zraněním do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Řidič a dvanáctileté dítě z mustangu skončili se zraněními v nemocnici ve Vrchlabí.

gabreta ( 23. září 2019 19:39 )

"Mluvčí národního parku Radek Drahný ČTK řekl, že žádné porušení zákazu vjezdu na tuto komunikaci během soboty správa nezaregistrovala"
Ještě aby to tam někomu z KRNAPu vadilo, když tam vyrazila novodobá šlechta!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání