Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehoda mustangu, při níž zemřel generál Jakubů: Znalci řekli, kdo za ni může!

Autor: DH - 
6. listopadu 2019
14:07

Trutnovští kriminalisté zahájili trestní stíhání řidiče (33) sportovního vozidla Ford Mustang, který svojí jízdou způsobil smrtelnou nehodu u Špindlerova Mlýna, při níž zahynul generál Milan Jakubů (†49). Muž je obviněn z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Trestní stíhání třiatřicetiletého muže souvisí s tragickou dopravní nehodou, ke které došlo letos v září mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. Následky střetu Fordu Mustang a protijedoucí Škody Rapid byly fatální. Nehodu nepřežil řidič rapidu, brigádní generál Milan Jakubů. Jeho manželka pak skončila s vážným poraněním hlavy v nemocnici, a nemohla se tak zúčastnit pohřbu vlastního muže.

Ostře mediálně sledovaným případem se ihned začala zabývat trutnovská policie, která po téměř dvou měsících šetření učinila první rozhodnutí. „Na základě předběžných zjištění znalce z oboru dopravy bylo prokázáno, že rychlost pohybu vozu Ford Mustang přesahovala výrazně nejvyšší povinný limit. Znalec konstatoval, že obě auta byla v době před osudovým střetem v dobrém technickém stavu a nebyla zjištěna žádná závada, která by mohla mít vliv na vznik dopravní nehody,“ řekla policejní mluvčí Eva Prachařová.

„Podle vyjádření znalce byl jedinou a výhradní příčinou vzniku dopravní nehody způsob jízdy řidiče automobilu Ford Mustang, který v důsledku vysoké rychlosti vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem Škoda Rapid. Vyšetřování nehody i nadále pokračuje,“ dodala.

Dnes už obviněný řidič fordu mustang měl vozidlo zapůjčené a v době nehody vezl na sedadle spolujezdce dvanáctiletého chlapce, syna řidiče druhého mustangu, který jel na silnici před ním. Po tragédii se na něj snesla obrovská vlna kritiky, a to hlavně kvůli spekulacím, že na úzké klikaté silnici s druhým autem závodil. To muž ale popřel. Svého činu nicméně v rozhovoru pro Blesk hodně litoval.

Video  Pohřeb generála Jakubů, kterého zabil mustang: Čestná salva a stovky hostů  - Jiří Čada, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

„Až do nehody jsem se považoval za dobrého řidiče. Bohužel, touto nehodou jsem zklamal všechny, kteří mi jako řidiči důvěřovali,“ sypal si Vojtěch popel na hlavu. „V tuto chvíli zařizuji prodej svého majetku, abych alespoň částečně mohl rodině kompenzovat to, co se penězi nahradit nedá,“ řekl a dodal: „Nevím, zda se za volant auta vůbec vrátím. To, co se stalo, je neodčinitelné. Vždy to budu mít před očima. Celý můj dosavadní život se točil hlavně kolem aut a toto je zlomový okamžik.“ 

Video  Srážka dvou aut si vyžádala jednu oběť: Řidič mustangu měl podle svědků závodit s jiným řidičem!  - Facebook: Hasiči města Špindlerův Mlýn (JPO II)
Video se připravuje ...

pjotri ( 6. května 2020 17:06 )

Podminka a zakaz rizeni (mozna)

pjotri ( 6. května 2020 17:02 )

Je videt, že tomu zavodnikovi uz radi nejakej pravnik. Je mu jasny, ze fakta a dukazy advokat neokeca - vysoka, naprosto neprimerena, a hlavne UMYSLNA, rychlost. Tezko muze tvrdit, ze se mu splasilo auto. Takze ucinna litost, pokud mozno v Blesku a ovlivneni soudce, aby mu dal jen podminku. Pruhledna taktika. A prodej majetku? Jen spatna komedie.

Huron ( 7. listopadu 2019 11:08 )

Zavřít poslat k psychiatrovi a doživotní zákaz řízení.On si myslel,teď litueje,je to fracek který nemá za volantem co dělat.

jirka68 ( 7. listopadu 2019 07:32 )

Řidič Mustangu okamžitě, s tím jak hovoří, začal pracovat na své obhajobě,resp.na co nejnižším trestu. Doufám, že dostane spravedlivý trest!!!!!.....ne ovlivněn známostmi a majetkem. Toto by ani nemělo být neúmyslné (jak je uvedeno)....on při té rychlosti změnil auto ve zbraň na zabíjení.
"Pražskej bezmozek",jinak se nadá nazvat.

kuropatka ( 6. listopadu 2019 23:34 )

Eště že jsem tam nejel já Myslím místo generála

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání