Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvojnásobná maminka (†34) zemřela na Valentýna: Špatně jí diagnostikovali rakovinu prsu

Autor: shp - 
18. února 2021
20:35

Dvojnásobná maminka z Anglie Vicki Marshallová (†34) mohla možná ještě žít, kdyby jí lékaři správně diagnostikovali rakovinu prsu. Na zákeřnou nemoc se totiž přišlo až příliš pozdě. Oblíbená žena, která se dokonce stala tváří boje proti rakovině, nemoci podlehla osudově na den svatého Valentýna.

Mamince Alfieho (9) a Ernieho (6) diagnostikovali rakovinu prsu až v roce 2016. To už ale bylo pozdě a nemoc pak stále postupovala. Jak uvedl portál Daily Star, lékaři nemoc dříve přehlédli, protože si mysleli, že je příliš mladá a v jejím poprsí nenašli žádnou bulku. Když se na rakovinu přišlo, byla Vicki již ve třetím stádiu.

Rakovinu přemohla, ale nemoc se vrátila

V minulosti se přitom podařilo ženě rakovinu přemoci. Po sedmi chemoterapiích a patnácti radioterapiích jí doktoři řekli, že je smrtelná nemoc pryč. „Mám dvě děti, nemám čas na umírání,“ řekla tehdy Vicki statečně. Po krátkodobém vítězství se Angličanka radovala z otevření vlastního antiku. Jenže po dvou letech se rakovina vrátila.

Zákeřná nemoc se pak rozšířila na játra a páteř. Vicki, která dokonce vystupovala v reality show zabývající se zastavárnou, se rozhodla, že nepromarní ani sekundu svého života. S milovanou rodinou strávila každičký okamžik, kdy jenom mohla. Děti s manželem vzala dokonce do pařížského Disneylandu.

Manžel byl po jejím boku až do konce

Vicki nakonec vydechla naposledy letos na Valentýna. Zarmoucený manžel Lee, který byl do poslední chvíle po jejím boku, o ní prohlásil: „Byla to nejvíce chaotická a nejvíce milující osoba, kterou jsem kdy poznal. Byla úžasná, každý pro ni byl důležitější než ona. Byla to oddaná máma a manželka. Byla hodná, dobrosrdečná a ráda pomáhala lidem.“

Video: Kateřina říká, že její rakovina měla smysl

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi