Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rakovina prsu? Na to jste moc mladá, řekli ženě doktoři: Měsíc po svatbě na ni zemřela (†31)

Autor: ran - 
29. září 2021
15:00

Zarmoucený mladý vdovec nabádá ženy, ať si dávají pozor, rakovina prsu totiž může potkat každou! Jeho manželka na tuto nemoc zemřela ve 31 letech. Stihli ještě uspořádat svatbu, žena zemřela 22 dní poté.

Sinead Richardsová (†31) žila s Liamem McDonaghem 12 let, měli spolu dvě děti, holčičku Georgii (10) a chlapečka (7) Paige. Život plynul šťastně, dokud Sinead jedna kamarádka neporadila, ať se s bulkou, kterou si našla na prsu, staví u lékaře.

Doktor zavrtěl hlavou, rakovina prsu ve 29 letech? „Na to jste mladá,“ řekli jí po prohlídce koncem roku 2019 a poslali ji domů. Sinead to ale po dvou měsících nedalo a vrátila se. Testy bohužel prokázaly, že trpí rakovinou ve čtvrtém stadiu, a choroba se už rozšířila do těla.

18 měsíců se v nemocnici pokoušeli nemoc oslabit, ale marně. Sinead poslední týdny už trávila hlavně vleže. V posledním vzepětí sil se ale ještě vdala za věrného Liama. Ze svatby vyšly krásné fotografie, které téměř nedávají znát, že nevěsta za pouhých 22 dní měla odejít na věčnost.

Svatbu si snoubenci i svatebčané užili. „Všichni se ten den usmívali. Sinead bylo velmi špatně, ale ukázala, jakou vzácnou bytostí byla, udělala by všechno pro to, aby tam mohla být,“ zavzpomínal Liam na svatební den. „Bylo to vítězství mysli nad hmotou a všechny nás to hodně ovlivnilo,“ dodal dnes již vdovec s tím, že o Sinead nikdy nikdo neřekl špatného slova. „Každý ji miloval, je to tragédie,“ řekl o předčasné smrti mladé ženy Liam.

Diagnóze ani jeden zprvu nevěřili, tak jako nejprve ani lékaři a posléze ani další lidé. „Když jsme byli v nemocnici, všichni si nás zvláštně prohlíželi, když viděli, jak mladí jsme,“ řekl podle Daily Mail nešťastný Liam. 10. září jeho milovaná žena a matka dvou jeho dětí zemřela.

Vyhlídky na vyléčení rakoviny prsu, pokud se zachytí včas, tedy nejpozději v první fázi, jsou velké. V takovém případě žije pět a více let po diagnóze drtivá většina žen. Jinak je tomu ale ve čtvrté fázi. Tehdy přežívá pět a více let jen čtvrtina nemocných.

Liam ženy nabádá, ať se nechají otestovat bez ohledu na věk. „Pokud příběh mé ženy přiměje jedinou ženu k tomu nechat se zkontrolovat, moje snaha se vyplatila. Chci lidem dát vědět, že to prostě může potkat každého,“ uzavřel Liam.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi