Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Studentka (†17) třikrát porazila rakovinu, ale covid už nezvládla: Rodičům zemřela v náručí!

Autor: rc - 
4. února 2021
15:55

Statečná Aspen Dekeová třikrát porazila zákeřnou rakovinu. Sedmnáctiletá dívka z amerického Missouri však v listopadu byla pozitivně testována na covid-19, který se jí stal osudným. U dívky se objevily komplikace a svůj boj prohrála. Zemřela v náručí svých rodičů.

Rodačce z amerického státu Missouri Aspen Dekeové byla už ve čtyřech letech diagnostikována rakovina a to akutní lymfoblastická leukémie. Po strašlivé diagnóze se jí obrátil život vzhůru nohama. Většinu času trávila v nemocnici. Podstoupila transplantaci kostní dřeně a imunoterapii buňkami CAR-T. Zároveň čtyři roky docházela na chemoterapie. Aspen se nehodlala vzdát a nad rakovinou zkoušela zvítězit, což se jí podařilo celkem třikrát!

Další zdrcující zpráva však přišla v listopadu minulého roku. Bylo u ní diagnostikováno onemocnění covid-19 a teprve sedmnáctiletá dívka byla převezena do nemocnice. Její stav se neustále zhoršoval. Měla vysoké horečky a byla připojena na kyslík.

Po čtyřech týdnech boje o život se její stav začal zlepšovat, ovšem nadějné vyhlídky na uzdravení netrvaly dlouho a opět se naskytly komplikace. Aspen byla znovu převezena do nemocnice se zápalem plic. Boj o život statečná školačka tentokrát prohrála. Podle informací britského deníku Daily Mail se u Aspen vyvinul multisystémový zánětlivý syndrom , jež se vyskytuje u dětí, a který má podobné příznaky jako Kawasakiho choroba a toxický šok.

Kvůli dlouhému a náročnému boji s rakovinou nebyl její imunitní systém natolik silný k boji s onemocněním covid-19. „Její imunitní systém neměl správné buňky, aby porazil virus covid,“ stojí na stránce veřejné sbírky, kterou přátelé vyhlásili na podporu zdrcené rodiny. Výtěžek sbírky má zaplatit zdravotnické výdaje za léčbu Aspen. „Aspen Dekeová zemřela v náručí své matky a otce. Děkuji vám všem za všechny vaše modlitby a lásku a podporu,“ stojí nadále na stránce veřejné sbírky.

VIDEO: Zásadní rozdíly mezi chřipkou a onemocněním covid-19

MAMKA2316 ( 4. února 2021 18:42 )

UŽ MI JE STÉ PROPAGANDY COVIDU ZLE !!!! TŘI KRÁT PRODĚLALA RAKOVINU TO SNADNO DORAZI I CHŘIPKA NEBO NACHLAZENI ????? NĚKDO UMIRA TŘI MĚSICE NA RAKOVINU A DVA DNY PŘED TIM NEŽ UMŘE DAT KOSTANE COVID A ZEMŘE NA COVIT ???? VŠECHNY UMRTÍ NA COVID BY MĚLI BYT PITVANI A POKUD SE TO NEPOTVRDÍ TAK BY MĚLY NEMOCNICE A LEKAŘI DOSTAVAT POKUTU VE STATISICICH ZA ŠIŘENI POPLAŠNÉ SPRÁVY A NEOPRAVNĚNE OBOHACOVANI NEMOCNIC ????

lucie13 ( 4. února 2021 17:53 )

Ne, oslabená imunita z léčby rakoviny. To pak stačí i ta chřipečka a tělo to nedá...

priserak77 ( 4. února 2021 16:14 )

Copak na to asi Landa, Klaus a Csáková, jasně chřipečka.

Zobrazit celou diskusi