Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ženě po rakovině prsu řekli, že má „mrtvé“ vaječníky: Porodila druhé dítě!

Autor: shp - 
25. ledna 2021
05:31

Nevěřte všemu, co lékaři říkají. I tak by se dal shrnout životní příběh Gemmy Isaacsové (33) z Londýna. Ženě, která zvítězila nad rakovinou prsu, tvrdili doktoři, že její vaječníky jsou po prodělané náročné léčbě „mrtvé“. Ona na jejich řeči nedala a teď porodila druhé miminko.

Gemmě Isaacsové diagnostikovali lékaři v roce 2018 rakovinu prsu. A to přesto, že neměla běžné symptomy jako bulku v ňadru. Kvůli nálezu podstoupila radioterapii a dvojitou mastektomii neboli odstranění ňader. Později jí bylo řečeno, že má v těle zmutovaný gen BRCA1, kvůli kterému jsou její vaječníky „mrtvé“.

Mylná ráda doktora

Po tomto zdrcujícím oznámení Gemma zvažovala, že si nechá vaječníky odstranit, aby nepokoušela osud a rakovina se neprojevila i na nich. Ještě, že to neudělala! Londýňanka, která byla v tu dobu už matkou dcerky Elly, popsala webu Tyla, jak probíhalo její tehdejší vyšetření u gynekologa, na které nikdy nezapomene.

Udělal mi sonografii a řekl mi, že moje vaječníky jsou v podstatě mrtvé, což byla velká rána. Byla to ta nejhorší věc, kterou mi kdo řekl během celé doby, co jsem podstupovala léčbu,“ prohlásila Gemma. Odstranění vaječníků si nakonec rozmyslela rozhodnutá s tím, že se její rodina ještě rozroste, začala důkladně studovat odbornou literaturu o plodnosti.

Vaječníky se po dietě vzchopily

Zjistila tak, že klíčem k otěhotnění může být dieta složená z rostlinné stravy. Gemma se rozhodla stát vegankou v červenci a už o čtyři měsíce později byl její gynekolog překvapen pozitivními změnami v jejím organismu. Ženě řekl, že její vaječníky „vypadají jako kdyby byly někoho jiného.“ To Gemmu samozřejmě potěšilo, ale dodalo jí to naději, že by mohla opět otěhotnět a mít druhé miminko.

Řekl mi, že jediná věc, která mi mohla pomoci, bylo veganství, protože nebyl žádný jiný důvod, proč by se mé vaječníky zotavily. Stále ale říkal, že neotěhotním. Byl tím přesvědčený. Takže jsem mu řekla: ‚Sledujte mě‘,“ dodala Angličanka. Na Vánoce 2019 přišel sváteční zázrak, když Gemma zjistila, že je opět těhotná.

Po prodělané rakovině se jí narodil chlapeček

S manželem přivítali loni v srpnu zdravého chlapečka, kterého pojmenovali Jack Alfie. Gemma, která pracuje z domova v reklamě, se nyní rozhodla pro odstranění vaječníků, aby snížila riziko, že se jí vrátí rakovina. „Ideálně bych chtěla více dětí, ale neměla jsem kontrolu nad rakovinou prsu, ale můžu mít kontrolu nad vaječníky,“ uzavřela dvojnásobná maminka.

Video: Další zajímavý příběh o silné ženě a rakovině.

ivalen ( 25. ledna 2021 09:35 )

To nesmíš koukat do zrcadla a své fotky z dětství

pojidacpsu ( 25. ledna 2021 06:34 )

no zadna slava decka vypadaji jako ten hnusnej cokl na obrazku

Zobrazit celou diskusi