Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jiří zemřel na koronavirus: Jeho těžce nemocná maminka se i přes zármutek postarala o jeho zvířata

Autor: zb - 
25. ledna 2021
15:59

Krutě si osud pohrál se starou a vážně nemocnou ženou z Plzně. Její syn onemocněl koronavirem a ve svém bytě zemřel. Nejen že se seniorka musela vyrovnat se ztrátou milovaného syna, ale dokonce zajistila i péči zvířatům, která po něm v bytě zbyla.

Syn Jiří onemocněl koronavirem a zůstal marodit ve svém bytě ve čtvrti Vinice. S matkou, která bydlela na sídlišti Lochotín, si telefonovali a byli ve styku po skypu. Dokonce při jednom z rozhovorů prý říkal, že je mu už lépe.

Mrtvý syn ve vaně

Jenže pak se syn najednou odmlčel. Matka měla strach a zalarmovala policii i záchranáře. Ti bohužel našli Jiřího mrtvého ve vaně. „Seniorka je těžce nemocná, patří do nejrizikovější skupiny pro covid-19, a lékaři jí tak zakázali vstup do synova bytu,“ uvedl zvířecí záchranář Karel Makoň.

Výjimečný případ

Neuběhlo ještě 24 hodin od doby, kdy jí policisté sdělili smutnou zprávu o smrti syna, a zoufalá paní, která se vyrovnávala se ztrátou, už žádala po ochráncích přírody pomoc pro zvířata, která po Jiřím zůstala.

„Normálně něco takového neděláme, ale paní jsme vyšli vstříc. Ne vlastním zaviněním se ocitla v zoufalé situaci, kterou neměla šanci sama vyřešit,“ řekl Makoň.

Mají nové majitele

Okamžitě začal situaci řešit. Požádal strážníky o asistenci. S nimi si vyzvedl u seniorky klíče od synova bytu. „Spolu s kolegou Radkem jsme pak z bytu vzali osm osmáků a nakrmili i rybičky ve dvou akváriích. Pak jsme klíče paní jeli vrátit. Všechny osmáky nám darovala,“ řekl Makoň.

Když si zvířata odbyla v záchranné stanici povinnou karanténu, ochránci přírody je nabídli k osvojení. Všichni už jsou teď u svých nových chovatelů.

Další mrtvý a zvířata po něm

Papoušek a dva psi zůstali také po mrtvém muži (†54), kterého hasiči o víkendu našli v bytě v Plzni. Na policii se obrátil muž, že jeho známý již delší dobu nevychází ven. Hasiči vlezli po žebříku oknem do bytu a našli bezvládné tělo. Příčinu úmrtí potvrdí nařízená pitva. Dva psi skončili v útulku, papoušek u zvířecích záchranářů.

„Jde o vzácného kakadu. Lidé nám volají a chtějí se ho ujmout. My ho ale nemůžeme bez povolení příslušného orgánu někomu dát,“ vysvětlil Makoň.

VIDEO: Jaroslav Sypal po covidu: Bylo to příšerné, žena se loučila se životem.

Video  Jaroslav Sypal po covidu: Bylo to příšerné, žena se loučila se životem.  - Kisa Císařová
Video se připravuje ...

 

dvorece ( 26. ledna 2021 08:34 )

Mně víc než Covid otravuje Dominika. Je všude - Otevřu dveře na WC a také Dominika...Ta chudinka, co celý život nemůže najít práci a ted od smrti hodného táty ji nemá kdo vydržovat...Covid jednou odejde, ona ne..kde jinde by se měla líp než u nás. Nebude to dlouho trvat a tomuhle netáhlu dají v Praze invalidní důchod a sociální byt. Je přece Gottová... ale nejdříve se tu zadluží jak v Norsku.

ginkognito ( 25. ledna 2021 18:35 )

Jděte už někam s tím covidem!Covid je jen URYCHLOVAČ! Kdo to má spočítáno, by umřel i bez něho! Navíc spousta starých umře jen kvůli tomu, že jim současná blbizace rozhasí imunitu a pak je ten virouš dorazí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa