Už v závěru roku se necítila dobře. Měla silný kašel, zadýchávala se... První odhalení přišlo začátkem ledna na preventivní prohlídce ve firmě, kde chtěla nastoupit na hlavní pracovní poměr. „Změřili mi tam tlak - a ten vrchní jsem měla přes dvě stě! Paní doktorka se zděsila a hned mi napsala prášky. Z toho důvodu mě ale také nevzali,“ svěřila deníku Aha! Dominika, která si za poslední rok a půl prošla pořádným peklem. Často ale svou vinou.

Už několik let bojuje Gottová s cukrovkou, na kterou bere léky. A právě diabetes ve spojitosti s konzumací alkoholu rozjel v jejím těle další zásadní problém. Ztučněla jí játra! „Na to jsem také dostala léky, je to síla! Vím a cítím, že se sebou musím něco dělat,“ dodala velmi smutným hlasem Dominika.

Momentálně čeká na odlet do Helsinek. S manželem, bývalým kytaristou finské metalové skupiny Stratovarius Timem Tolkkim (54), by měli ve finské metropoli dokončit žádosti o podporu a sociální bydlení. Když vše klapne, vypoví nejstarší Gottova dcera v Praze všechny závazky (byt a práci pro kamarády) a odstěhuje se zpět na sever Evropy.

Co je ztučnění jater?

K tvz. steatóze dochází, když se přebytečný tuk hromadí uvnitř jaterních buněk. • Tuk postupně zasáhne zdravé oblasti, takže funkční tkáně je čím dál méně.

• Kromě alkoholického existuje i nealkoholické ztučnění jater.

• Steatóza může vést až k vážnému poškození jater, cirhóze, selhání či rakovině.

VIDEO: Dominika Gottová: Emotivní předčítání z její publikace Můj táta Karel

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová: Emotivní předčítání z její publikace Můj táta Karel David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
150 fotografií