Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Drsný rok Ivany Gottové: Další smrt v rodině, odsunutá premiéra a podvod s obrazem!

/
  • Těžký rok Ivany Gottové...
    21. ledna 2021 ● 15:30

    Ivana Gottová (45) je sice od skonu manžela Karla (†80) už rok a půl vdovou, památku svého muže však drží stále při životě. Koronavirová pandemie jí však, jak se říká, hodila vidle do plánů, a tak musela neustále odkládat premiéru filmu o jejím slavném manželovi. S jakými dalšími problémy se musela potýkat? Bylo toho skutečně nemálo, na jménu slavného interpreta hitů Trezor, Když muž se ženou snídá či Být stále mlád, se totiž pokusil přiživit kde kdo…

  • 1.

    Falzifikát Mistrova obrazu

    Obraz Zátiší s růžemi, na jehož zadní straně byla nalepená společná fotografie Karla Gotta s manželkou bývalého komunistického papaláše Lubomíra Štrougala (95) a plukovníka pohraniční stráže, vysoce postaveného soudruha u StB Miloslava Soukupa, se nedávno dostal do aukce s vyvolávací cenou 1000 Kč. Údajně měl Mistr obraz namalovat v roce 1981, a jak bylo uvedeno v popisu akce, věnovat jej posléze Soukupovi k 55. narozeninám.

    Vdova Ivana však jasně zpochybnila, že se jedná o dílo jejího před rokem zesnulého chotě. „Paní Ivana Gottová si není vědoma toho, že by její muž kdy takový obraz namaloval,“ sdělila Blesku Aneta Stolzová, mluvčí Slavíkovy rodiny. Později se ukázalo, že jde o podvrh, a podpis Gotta na obraz někdo doplnil později.

    Obraz Zátiší s růžemi
    Autor: Foto: Obrazyvaukci.cz, archiv Blesku

  • 2.

    Podvod na sociálních sítích

    „Důležitá informace! Rozhodli jsme se sdílet štěstí jako poděkování těm, kteří sledují stránku a sdílejí naše příspěvky. Pouze tento měsíc náhodně vybereme 20 vítězů, a každý získá odměnu ve výši 1000 euro,“ objevilo se na facebooku zesnulého Slavíka Karla Gotta, a na první pohled vypadalo vše legitimně – samozřejmě pomineme-li ono obdarovávání náhodných návštěvníků facebooku částkou více než 26 tisíc korun. Dále však následoval proklik na pochybné stránky, registrace… a to už začínalo, jak se lidově říká, „smrdět“. Fanoušci byli rozhořčeni a onen podvod hromadně nahlašovali.

    Vyjádřila se k tomu i sama Ivana. „Tento profil nemá s odkazem Karla Gotta nic společného! Nikde se, prosíme, neregistrujte, je to podvod!“ varovala všechny důvěřivce, kteří by snad v touze po snadné výhře mohli skočit na lep zákeřným podfukářům, co se rozhodli zneužít slavného Gottova jména. Je totiž docela dost možné, že dalším krokem oné registrace by mohlo být uvedení čísla kreditní karty a její následné vykradení…

    Ivana Gottová varovala fanoušci před podvodem.
    Autor: facebook Karla Gotta

  • 3.

    Incident s kyticí na hrob

    Den před nedožitými 81. narozeninami Karla Gotta se na jeho hrobě objevila cedule s dojemným vzkazem od rodiny, na níž stojí: „Drahý Kájo, milovaný tatínku a dědečku, moc nám chybíš, je tu bez Tebe velké prázdno. Vzpomínáme na Tebe s láskou každý den. Posíláme pusu do nebe. Ivana, Charlotte, Nelly, Lucie, Vojta a Honza.“ Všechny notně zarazilo, že na ceduli chybělo jméno Mistrovy nejstarší dcery Dominiky (47). Ta následně celou situaci pro Blesk okomentovala slovy: „Uctím tatínka v průběhu týdne, o společné rodinné kytici jsem nevěděla,“ uvedla nejstarší Gottova dcera stručně.

    Gottova rodina záhy absenci Dominičina »podpisu« vysvětlila ústy tiskové mluvčí Anety Stolzové:„Dominika o rodinu svého otce nejeví žádný zájem, je dospělá, a tedy zodpovědná za své jednání. Dominika není s Ivanou v kontaktu a o rodinu se od svého návratu do Česka nezajímá. Stejně tak se nezajímala o uložení otce a nezajímá se ani o hrob. Nezavolala Ivaně ani Lucii, aby se na čemkoliv okolo nedožitých otcových narozenin domluvila.“

    Den před nedožitými 81. narozeninami se na hrobu Karla Gotta objevil dojemný vzkaz od rodiny.
    Autor: David Kundrát

  • 4.

    Zablokovaný účet na instagramu

    ⁠V srpnu byl „zmrazen“ Gottův oficiální instagramový účet, kanál, jehož prostřednictvím Ivana komunikovala s fanoušky. „Dle zaslané zprávy se někdo musel vydávat za rodinného příslušníka, jenž tento profil nahlásil správě instagramu s tím, že Karel Gott zemřel a chce, aby byl účet zablokován!“ napsala na oficiální facebookový profil Karla Gotta zklamaná vdova Ivana na nově založeném účtu karelgottagency. „Nechápu pohnutky dotyčného, chtěla jsem účet používat pro vás, manželovy příznivce, abych vás informovala o všech aktivitách a zajímavostech spojených s jeho odkazem. Je to velká škoda, ale taková je bohužel doba!“ stěžovala si Ivana.

    Na jeho starém profilu přitom byly k vidění všechny příspěvky z posledních měsíců jeho života, co údajně na účet přidával opravdu on sám, takže netřeba pochybovat, že je to skutečně ohromná ztráta pro český internet a hlavně pro Gottovy fanoušky.

    Ivana Gottová na facebooku upozornila na nepříjemnou situaci. Se jménem Karla Gotta založila nový instagramový profil.
    Autor: facebook: Karel Gott oficiální

  • 5.

    Smrt milovaného pejska

    Tři čtvrtě roku po skonu Karla Gotta udeřila smrt znovu. Tentokrát si vzala milovanou fenku Stellu (†10), která byla neodmyslitelným členem rodiny. Pejsek, nádherný zlatý retrívr, se mimochodem potýkal s podobným typem rakoviny, které před několika lety čelil sám Karel Gott. „Diagnóza zněla: lymfom. Dnes jsi nás opustila a naše veškeré myšlenky jsou s Tebou. Víme s pozemskou jistotou, že už zase ležíš u nohou svého milovaného páníčka. Stello, zůstáváš v našich srdcích a pozdravuj tam nahoře...“ psala na facebookových stránkách vdova Ivana.

    Karel Gott se Stellou v době první vážné nemoci
    Autor: archiv Z. Daušové

  • 6.

    Odsunutá premiéra filmu Karel

    Snímek Karel režisérky Olgy Malířové Špátové (36) měl zatím velkou smůlu, dočkal se pouze předpremiéry v rámci Febio Festu, kde ho tak mohly vidět i některé známé osobnosti - například Dana Morávková (49) či Iva Janžurová (79), která dokonce přiznala, že film oplakala. Diváci si na něj však musejí počkat. Až krátce před vánočními svátky Ivana na oficiálním účtu prozradila, kdy se dokument o jejím slavném manželovi dočká konečně premiéry i pro širokou veřejnost: „Pokud nám budou okolnosti přát, předpokládaný termín premiéry filmu Karel je 13. května 2021.“

    Film Karel
    Autor: Foto – Karel Gott Agency, Profimedia.cz, reprofoto MDR

  • 7.

    Přetahování o dědictví

    Není pochyb o tom, že po Gottovi zbylo nemalé dědictví. Podle zjištění Blesku byla již pozůstalost po Slavíkovi uzavřena. Poměrný podíl tak dostávají vdova Ivana Gottová (44) a dcery Charlotte Ella (14) a Nella Sofie (12), které do jejich plnoletosti zastupuje matka. Nejstarší Slavíkova dcera Dominika (47) byla z dědického řízení vyškrtnuta, protože od otce ještě za života přijala po dohodě 6 milionů korun. Stejně tak se táta Karel vypořádal s právě se rozvádějící dcerou Lucií (33).

    Dominika přitom krátce předtím informovala, že si jako právní zástupkyni vybrala známou advokátku Kláru Long Slámovou (43), a to jak ve sporu o dědictví po otci, tak i v chystaném rozvodovém řízení s hudebníkem Timem Tolkkim (54). Slámová jí však záhy plnou moc vypověděla, ovšem své důvody veřejně komentovat nechtěla.

    Karel Gott a jeho dcera Dominika
    Autor: Jakub Poláček, archiv
  • 8.

    Galerie

    Na další snímky Karla Gotta a jeho rodiny se můžete podívat do naší galerie.

    VIDEO: Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu

    Video
    Video se připravuje ...

    Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu Karel Gott Agency

    Fotogalerie
    84 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy