Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapeček (2) měl nateklou hlavu rakovinou. Lékaři: Je to jen nějaký „bacil“. Až po půl roce prozřeli!

Autor: ran - 
9. března 2021
18:11

Paul (38) a Emma (36) McMullenovi zažili v posledním roce peklo. Nebylo to kvůli koronaviru, ale proto, že jim jejich chlapeček Kasper umíral na rakovinu. Až když prakticky přestal chodit, lékaři mu udělali testy. Do té doby tvrdili, že to je jen nějaký „bacil“. Nenechávejte se odbýt, vy znáte své dítě nejlépe, vzkazují rodiče. 

Rodiče tří dětí - Kaspera (2), Ashtona (7) a Ryana (13) - z anglického Pudsey strávili poslední rok po nemocnicích a v neustálém strachu, zda jim jejich benjamínek nezemře. Paul a Emma jsou spolu už od svých 16 a 14 let, na společné výzvy jsou proto zvyklí. Tuhle sice nečekali, ale nakonec to vypadá, že i ta pro ně nakonec dobře dopadne.

Ale nemusela! Po prvním odmítnutí ze strany praktického lékaře se tehdy 18měsíčním chlapcem uplynulo pět měsíců, než nastoupily skutečně vážné zdravotní komplikace. Kasper téměř přestal chodit. Teprve tehdy mu v nemocnici udělali potřebná vyšetření - a odhalili obrovský nádor v mozku, který měl velikost větší mandarinky a rozrůstal se kolem páteře.

„Prvně jsme si všimli toho, že má větší hlavu než normálně, už v lednu 2020,“ řekli pro deník Mirror Paul a Emma. Prý už by nikdy neudělali tu chybu, že by se nechali ukonejšit. Teď by tlačili na řádné vyšetření. „Víte, když je něco hodně špatně. Dejte na svoji intuici,“ pokračovala Emma. Lékaři jim později řekli, že přijít podruhé jen o pár dní později, Kasper by pravděpodobně zemřel.

Kasper podstoupil 14hodinovou operaci, následovalo 16 cyklů chemoterapie, a také bezesné noci - jak malého, tak rodičů. Ti se u chlapce střídali na 12hodinové směny. Paul si kvůli péči o synáčka vzal volno v práci. Ačkoli dřív pro něj práce byla téměř vším, udělal si pořádek v prioritách. „Rodina je to nejdůležitější. Jsem workoholik, ale rozhodně bylo třeba dát rodinu na první místo,“ říká Paul.

Malý bojovník je už v domácím ošetřování a jeho vyhlídky na úplné vyléčení vypadají stále nadějněji.  

Video  Zubař přehlédl rakovinu: Studentka (28) zůstala téměř bez zubů a čelist dokáže otevřít jen na pár milimetrů!  - Instagram
Video se připravuje ...

Vikyna ( 10. března 2021 01:19 )

Vikyna.

Tak to nebyli doktoři, ale felčaři. Když neumí léčit.

Zobrazit celou diskusi