Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Chlapce (†8) při plavání sežral krokodýl: Tělo dítěte ze zvířete vyndali v celku

Autor: jel - 
7. března 2021
05:50

K děsivé události došlo ve středu 3. března v indonéské provincii Východní Kalimantan. Chlapce tam spolkl šestimetrový krokodýl. Toho se místním podařilo vypátrat až následující den. Poté, co obrovské zvíře rozřízli, vyndali z něj tělo dítěte v celku.

Osmiletý chlapec si byl se svým bratrem zaplavat v řece, kam se lidé často chodí koupat a nabírat si vodu na vaření. Podle jednoho z místních záchranářů je však řeka známá tím, že v ní žijí krokodýlové. Právě jedno z těchto zvířat zaútočilo na bratry a jednoho z nich pozřelo vcelku.

Přestože otec dětí za ním vyrazil a pokusil se ho chytit holýma rukama, nepodařilo se mu to. Místní se ihned pustili do pátrání po strašlivém útočníkovi. Šestimetrového plaza se však podařilo nalézt až následující den. 

Podle Daily Staru pak rodina chlapce se slzami v očích přihlížela, jak záchranáři rozřízli zvířeti břicho a z jeho žaludku vytáhli tělo dítěte. 

Není to poprvé, co v Indonésii došlo k usmrcení člověka krokodýlem. V roce 2018 se tak stalo v provincii West Papua. Tam osmačtyřicetiletý muž, který chtěl zřejmě nasbírat trávu pro domácí zvířata, vstoupil na krokodýlí farmu. Byl napaden a zemřel. Jako pomstu za jeho smrt se místní vyzbrojili noži, holemi a kladivy a zavraždili 292 plazů.

pajato73 ( 10. března 2021 07:29 )

vystavit to zvire takovemu stresu hned po jidle.... no no no...

Zobrazit celou diskusi