Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rybářka chtěla vrátit uloveného žraloka do moře: Na pláž si pro něj ale došel obrovský mořský krokodýl!

Autor: ran - 
14. února 2021
21:10

Neuvěřitelné záběry pořídila australská rybářka na pobřeží Queenslandu. Zachytila pořádný kus krokodýla, který slupnul na břehu se plácajícího žraloka. Pokus o přírodopisný dokument se ale snadno mohl zvrtnout v nebezpečí i pro ni. „Sakra, takhle jsem se v životě netřásla,“ natočila svoji reakci na setkání s divokou přírodou.    

Autorka záběrů byla u břehu ještě s jedním člověkem, opodál výjev sledovali další lidé. Těsně předtím, než žena zapnula kameru, dvojice ulovila malého žraloka. Podle ženiných slov se ho právě chystali pustit zpět do vody. Už to ale nestihli.  

V tu chvíli se totiž na scéně objevil obrovský plaz, který si to mířil přímo ke břehu a žralokovi, který se bezmocně plácal v písku. Žena nejdříve pouze se zaujetím, posléze ale se stoupajícím vzrušením sledovala, jak se k nim záběry mohutného ocasu blíží. „Ježišmarja, dívej na to monstrum,“ ulevila si rybářka podle deníku Daily Star.

Jen co vytáhla kameru, hned začala komentovat, co předcházelo natáčení, aby diváci pochopili, kde se tam nemohoucí žralok vzal. Svá slova bohatě prokládala šťavnatým klením. Když viděla, jak se krokodýl začíná škrábat z vody ven, začala i křičet.

Krokodýl neváhal a šel si pro snadnou kořist. Žralok skončil plazovi v zubech a hned na to v jeho žaludku. Kdyby si dvojice lidí nepospíšila od břehu, možná by si začal dělat zálusk i na ni. Pro ženu to byl zcela jistě zážitek roku, ne-li života.

„Dopr*ele, takhle jsem se netřásla za celej život, ku*va,“ uleví si během toho, co už se oba rozumně vzdalují od břehu. „Pořád se třesu, nemůžu to zastavit,“ je ji ještě slyšet, než v rozrušení kameru vypne.

Možná by si měla propříště míru přírodovědeckého nadšení hlídat, aby neskončila jako její známý krajan Steve Irwin, kterého při natáčení v moři probodla trnucha. Přírodovědci, který adrenalin snad i snídal, se za jeho života přezdívalo lovec krokodýlů.

Video  Brutální záběry: Uvnitř krokodýla našli ostatky dítěte (†8)  - YouTube
Video se připravuje ...

frantacizek ( 15. února 2021 05:23 )

Oceánie vůbec..

Zobrazit celou diskusi