Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děti (†7,†5 a †3) zabila matka (†42) a pak spáchala sebevraždu, věří policie: Otec je na svobodě a známí mluví o depresích

Autor: chal - 
15. ledna 2021
20:21

Policisté zveřejnili šokující informaci o čtvrtečním nálezu těla matky a jejích tří dětí v rodinném domě na předměstí australského Melbourne. Vyšetřovatelé předpokládají, že za všechna čtyři úmrtí je zodpovědná právě matka.

Policisty ve čtvrtek po poledni zalarmoval manžel zesnulé Kate Perinovicové (†42) a otec tří dětí Tomislav Perinovic (48). Operátorovi tísňové linky oznámil, že doma našel své čtyři nejbližší mrtvé. Když policisté přijeli na místo, rozrušeného Tomislava našli před domem.

Policisté ve čtvrtek oznámili, že vyšetřovatele čeká dlouhá cesta k objasnění rodinné tragédie. Ti už mají ale zřejmě víceméně jasno o tom, co se za zdmi domu stalo. „Kriminalisté podle předběžného závěru usuzují, že za smrt všech čtyř lidí je zodpovědná 42letá žena,“ uvedli policisté v páteční tiskové zprávě.

Podle vyšetřovatelů tedy matka Kate zabila své děti Claire (†7), Annu (†5) a Matthewa (†3) a pak spáchala sebevraždu. „Vyšetřovatelé nevěří, že byl 48letý muž v incidentu zapojen,“ doplnila policie s tím, že vyšetřování se tímto směrem nyní už neubírá. Tomislav byl po výslechu propuštěn bez jakéhokoliv obvinění.

Jeden z přátel zesnulé Kate Perinovicové médiím popsal, že Kate byla v posledních týdnech uzavřená. To australské mutaci britského deníku Daily Mail potvrdila i sousedka Perinovicových Marie Grovesová. Kate u ní byla v listopadu na narozeninové oslavě Mariiny dcery a prý byla neobvykle tichá.

„Byla uzavřená jako nikdy předtím. Bylo tam i pár dalších maminek a ty si toho všimly také,“ řekla Marie. Kateiny děti podle ní byly pravým opakem své matky. „Byly plné života, byly přesně takové, jak si člověk představuje dokonalé děti,“ doplnila.

Kate v říjnu nečekaně dala výpověď ve fyzioterapeutickém centru, kde pracovala sedm let. Podle svých známých zřejmě bojovala s depresemi, které ji nakonec dohnaly až k tomu nejhoršímu.

Policisté vzhledem k citlivosti případu nechtěli místo činu blíže komentovat, podle zasahujících policistů nicméně šlo o příšernou scénu.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

cesky_novinar_ ( 15. ledna 2021 23:52 )

Ženské při sebevraždách běžně berou děti "ssebou".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání