Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragický první leden 2021 v Česku: Vražda, účast na sebevraždě a oběšení!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Městská policie Most)
Aktualizováno -
1. ledna 2021
17:48
Autor: dce - 
1. ledna 2021
12:57

Dva závažné trestné činy s tragickým koncem šetří policisté na dvou koncích republiky. V Mostě zemřel muž na následky střelného poranění, na Kroměřížsku podlehl otec zraněním ze rvačky se synem. Policie šetří i sebevraždu ženy v Řevnicích.

Novému roku ještě nebylo víc než pár hodin a už byl svědkem tří násilných úmrtí! V jednom z mosteckých bytů v pátek zemřel na střelné zranění muž. Policie zahájila úkony pro trestný čin účast na sebevraždě. „Policie případ vyšetřuje, nevyloučila zatím vraždu, sebevraždu ani nešťastnou náhodu,“ řekla bez dalších podrobností mluvčí policie Alena Bartošová. Obecně podle trestního zákoníku lze za účast na sebevraždě v základní sazbě udělit až tříleté vězení.

„Vrtulník ráno letěl k vážnému úrazu, ke střelnému poranění. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedl mluvčí záchranářů Prokop Voleníku s tím, že nemůže sdělovat bližší informace.

Druhá tragická událost se stala kolem 4. ráno v obci u Holešova na Kroměřížsku. „V jednom z domů se strhla potyčka mezi rodinnými příslušníky, dvěma muži ve věku jednadvacet a devětačtyřicet let, která vyústila smrtí staršího z nich,“ řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Policie podezřelého mladíka zadržela. Podle zjištění ČTK se neštěstí stalo v obci Rymice, mělo jít o otce se synem.

„Případ jsme kvalifikovali jako zvlášť závažný zločin vražda. Mladému muži tak hrozí až osmnáctiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Kyšnerová. 

Smrtí ženy se zabývají i policisté z Prahy-západ. Jedním z prvních zásahů letošního roku pro místní záchranáře byla hlášená sebevražda mladé ženy, která se měla oběsit. Pomoci jí bohužel již nedokázali. „Kriminalisté se zabývají sebevraždou ženy v Řevnicích. Podle předběžných zjištění nebylo zjištěno cizí zavinění. Byla nařízena soudní pitva, na jejichž výsledky se v současné době čeká. Další okolnosti neštětí jsou v šetření,“ informovala mluvčí Michaela Richterová

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

alzbeta59 ( 1. ledna 2021 19:18 )

A toz to ja bych byla stedrejsi.... ja bych mu dala provaz. Zdarma.

Proc on ma dychat, kdyz ten druhy kvuli nemu nemuze.

BoziMilda ( 1. ledna 2021 13:48 )

Tak máme tradici, že 1. miminko nové roku dostává příspěvek (tuším, že 5000,-). Sice nevím, proč 2., 3. a 2547. už ne, ale to je teď vedlejší. Co kdybychom tu tradici rozšířili, 1. vrah nového roku dostane automaticky 5 let navrch.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání