Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Plavec se šel smočit, z vody ale rychle sprintoval na břeh: V patách mu byli dva žraloci!

Autor: ran - 
9. února 2021
20:20

Chvilky děsu si zažil novozélandský plavec, když mu jeho výlet do vln ukončili dva žraloci. Do chvíle, než mu paryby začaly téměř dýchat na záda, si přitom nebyl číhajícího nebezpečí vůbec vědom! Z vody ho vyhnali zběsile křičící lidé, kteří scénu sledovali ze břehu.

Dramatické okamžiky muže utíkajícího před žraloky na pláži Ohope na pobřeží Severního novozélandského ostrova zachytila jedna ze svědkyň. Na nic netušícího Novozélanďana lidé z pláže křičeli, co jim hrdla stačila, ale muži chvíli trvalo, než si uvědomil, co se děje.

Stačilo však jediné ohlédnutí, aby se jeho bezstarostná tempa změnila v panický úprk. Určitě by se mu za patami prášilo i hořelo, nebýt až po pás obklopen divokým příbojem. Snažil se co nejrychleji dostat do bezpečí vyhřátého písku. Střídavě běžel, co mu voda dovolila, střídavě se zase vrhal do zpěněných vln, aby se s nimi svezl blíž ke břehu.

Scénu zachytila 15letá Eliza Squireová. Stála s ostatními na břehu a spolu s nimi ostošest na muže křičela „žralok, žralok“, protože na dlouhé řeči nebyl čas. Jak napsal deník Daily Mail, i otec autorky záběrů Phil Squire potvrdil, že na muže volal doslova celý dav lidí.

Zpráva o žraločí přítomnosti v pobřežních vodách se rychle rozšířila. Dalším koupajícím se nebylo třeba nic vysvětlovat - že se něco děje, poznali jasně z toho, že v moři prakticky (až na výjimky) nikdo nezůstal. 

„Lidé by si měli uvědomit, že moře je domovem obyvatel, kteří do něj patří, a člověk je jen hostem. Lidé by to měli mít stále na paměti,“ řekl médiím jeden ze svědků, který sám na pobřeží často surfuje. Lidé by na to podle něj měli myslet, pokaždé když vstupují do vody, a chovat se obezřetněji. 

Video  Policista mimo službu zachránil z moře chlapce, na kterého si brousil zuby žralok!  - Cocoa Beach Police & Fire
Video se připravuje ...

frantacizek ( 10. února 2021 06:00 )

do té Oceánie jen prstem po mapě jestli celosvětově hrozí žralokům brzy vyhynutí, tak momentálně jsou všichni ti zbylí tam.

krapotkin ( 9. února 2021 20:28 )

Kucí zubatý, přišli vo svačinku.

Zobrazit celou diskusi