Pořad Tvoje tvář má známý hlas se divákům představil již v několikáté, osmé řadě. Ambiciózní pořad plný neuvěřitelných proměn a pestrobarevných vystoupení tentokrát vrátil divákům „šampiony“ ročníků minulých, údajně z toho důvodu, že si to tak sami vyžádali. První díl nasadila TV Nova velice odvážně v nedělním „prime time“, tedy v hlavním vysílacím čase, a konkurencí se mu stal detektivní seriál z období první republiky nazvaný Zločiny Velké Prahy, který prozatím žebříčku sledovanosti celkem obstojně kraloval. Všichni tedy napětím čekali, jak populární show obstojí.

Opět se však potvrdilo, že Češi jsou národ milovníků kriminálek, ideálně české produkce. Přestože se podle Mediaguru.cz na Tvář dívalo úctyhodných 935 tisíc lidí starších 15 let, mrazivý případ údajné sebevraždy, který tentokrát vyšetřoval inspektor Budík v podání Jaroslava Plesla (46), si nenechalo ujít 1 milion a 751 tisíc lidí. Rozdíl více než 800 tisíc diváků byl zkrátka drtivý.

VIDEO: Naposledy Petr Rychlý zapěl coby jako Hana Hegerová

Video
Video se připravuje ...

Petr Rychlý jako Hana Hegerová! Další výborné video z Tváře! TV Nova

Různily se i názory na tuto show. Zatímco někteří na oficiálních facebookových stránkách Novy nešetřili superlativy, výkony všech účinkujících jim braly dech, další si stěžovali, že je tento koncept, označovaný dokonce za „úchylnou travestishow“, na našich obrazovkách až moc často opakovaný, tedy co rok, to nové kolo. Nenadchnul a dokonce ani nepobavil Petr Rychlý (55) v kůži slavné šansoniérky Edith Piaf. Spíše naopak...

„Ještě že se dá přepnout na jiný program,“ shrnul to jeden muž věcně. Na dalších kanálech byla k vidění například komedie Líbáš jako Bůh, v jejíž hlavní roli zazářilo duo Kamila Magálová (70) a Jiří Bartoška (73). Legendární režisérka Marie Poledňáková (79) však na Primě získala jenom 319 tisíc diváků, více lidí sledovalo například publicistický pořad 168 hodinNorou Fridrichovou (43), nebo další díl kriminální minisérie Vetřelci a lovci, kterou na základě skutečných událostí napsal novinář Josef Klíma (70).

VIDEO: Seriál Zločiny Velké Prahy

Video
Video se připravuje ...

Seriál Zločiny Velké Prahy Česká televize

Fotogalerie
43 fotografií