Připravoval se několik let. Chvilku trvalo, než se začal vůbec točit, a chvilku zase, než se dokončil. A není divu! Seriál o roku 1922 spolykal neuvěřitelné množství financí.

Video
Video se připravuje ...

Těšíte se na nový seriál? Přicházejí Zločiny Velké Prahy Česká televize

„Česká televize investovala poměrně dost peněz, takže ten seriál není dělaný narychlo. Třeba všechny moje kanceláře se točily v Petschkově paláci a byla to opravdu kancelář prezidenta policie první republiky, kostým nebyl vybrán z fundusu, ale byl mi šit, což se mi v televizi dlouho nestalo,” neskrýval překvapení Jiří Bartoška (73).

I podle ředitele ČT Petra Dvořáka (56) to byl hodně nákladný projekt, protože netočili v ateliérech, ale objížděli celou Českou republiku a filmovali v reálných historických budovách. Do Zločinů Velké Prahy, které k obrazovkám přilákají dva miliony diváků a patří k nejsledovanějším seriálům ČT, nasypali dvakrát tolik co do jiných projektů. „Rozpočet na jeden díl běžného seriálu typu Případy 1. oddělení se v ČT pohybuje kolem 7,5 milionu korun. Tady ho hodně překročili – odhadem jeden díl vyšel na 15 až 17 milionů,” řekl Aha! zdroj, který si nepřál být jmenován. Desetidílný seriál tak mohl vyjít až na neuvěřitelných 170 000 000 korun!

„Rozpočet neovládám dobře, ale ČT byla opravdu velkorysá a odvážná realizovat tak náročný projekt,” řekl Aha! Jaroslav Brabec. Nikdo z České televize ale přesnou částku komentovat nechtěl. „Informace o výši nákladů na své pořady uvádí ČT vždy souhrnně ve výročních zprávách,” sdělila Aha! tisková mluvčí Karolína Blinková. Další díl sledujte 21. února od 20.10 na ČT1.

Prvenství co se nejdražšího seriálu týče zatím drží seriál Marie Terezie, kde byly ještě velkolepější kostýmy. Jeden díl měl vyjít na 21 milionů! Tehdy se o náklady ale podělilo několik států, protože se natáčel ve spolupráci čtyř veřejnoprávních televizí – rakouské ORF, slovenské RTVS, maďarské MTVA a České televize.

VIDEO: Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér Blesk

Fotogalerie
34 fotografií