Vydali se po stopách sexuálního vraha, který zamordoval německého chlapce ze Sudet a jeho nahou mrtvolu pohodil v Ptačím rybníku na pokraji Velké Prahy. Filmaři v promrzlé vodě nenechali plavat hlavou dolů jen zdařilou figurínu, ale skutečného kluka, který byl ochotný svléknout se donaha a hrát umrlce „Představitel mrtvého chlapce byl synem jednoho z kaskadérů, a tak byl již na podobné věci připraven,“ prozradil Aha! režisér Jaroslav Brabec (66).

„Nicméně voda byla opravdu ledová, takže se kolem jeho těla tvořila kola, jak se klepal. Záběr prošel postprodukční úpravou a hladina se uklidnila. Následně se klepal i na břehu, když ležel na zemi, bylo velmi chladno...“ vylíčil podmínky, v nichž musel pracovat. Dramatické scény si neužíval samozřejmě ani Brabec.

„Natáčení smrti, zejména u dítěte, je pokaždé stresující, zejména když máte sám malé děti. A pokud jde o vraždu, je to ještě horší. Dalším problémem byla jeho požadovaná nahota, ale to jsme snad zvládli,“ ohlédl se za natáčením Brabec, otec Aničky (13), kterou má s Olgou Menzelovou (43). Další díl sledujte 14. února od 20.10 na ČT1.

VIDEO: Těšíte se na nový seriál? Přicházejí Zločiny Velké Prahy

Video
Video se připravuje ...

Těšíte se na nový seriál? Přicházejí Zločiny Velké Prahy Blesk

Přestože téma je hodně ponuré, nahota je tam jen v pár záběrech a krev žádná. Podle režiséra Brabce je to víceméně schválně. „V zadání tohoto seriálu bylo, že má být na nedělní večer, a tak jsme i v takových případech uvažovali. A je leckdy silnější cosi neukázat než se snažit být explicitně doslovný. O tom je ostatně film. Ale mezi námi, i tak je tam krve a nahoty dost,“ vysvětlil Aha!. Příběhy nebyly drastické ani plné erotiky. „Nahotě a krvi jsme se nebránili, jen jsme nepovažovali za podstatné je naturalisticky zvýrazňovat,“ tvrdil a vtipkoval, že si mysleli, že můžou ukazovat jen zarostlé podpaží.

VIDEO: Těšíte se na nový seriál? Přicházejí Zločiny Velké Prahy

Video
Video se připravuje ...

Těšíte se na nový seriál? Přicházejí Zločiny Velké Prahy Česká televize

Fotogalerie
33 fotografií