Žádná velká oslava se po obří sledovanosti prvního dílu Zločinů Velké Prahy u Brabců prý nekonala. Skromný filmař by prý slavil, kdyby podobný počet diváků měl i druhý díl. O vzniku seriálu se uvažovalo už v roce 1996, ale nakonec se k němu dostal až nyní a nebylo to nic snadného: „Absolvovali jsme dlouhé přípravy, výběr lokací byl náročný a nakonec se to povedlo a nyní se seriál vysílá,“ prozradil režisér.

Srovnání svého seriálu s legendárními Četnickými humoreskami nebo Hříšnými lidmi města pražského, které se také konají v době První republiky, se nebojí: „Kdyby to navazovalo na tu kvalitu, tak by to bylo skvělý. To bych byl rád. Ale kdyby to navazovala na to, že je to tomu jen podobný, to by mě neutěšilo. Hříšné lidi asi nepředčíme, protože jsou v nich skvělí herci. Jaroslava Marvana asi nebudeme mít a celý seriál je oproti tomu našemu jiný,“ srovnával seriály Brabec.

Plesl jako dvojka

O náročnosti vzniku Zločinů Velké Prahy svědčí i to, že hlavní postavu vrchního inspektora Hynka Budíka měl místo Jaroslava Plesla hrát někdo jiný: „Měl jsem svou jasnou vizi, ale původně to měl hrát jiný herec. Jenže, jak se to odkládalo, tak tam byly rodinné vazby a už by to nefungovalo. Pak mi bylo hned jasné, že to bude Jarda a dopadlo to, jak to dopadnout mělo,“ prozradil režisér s tím, že Jaroslav Plesl se své role zhostil excelentně. Zodpovědně se na roli připravoval a učil se celé kusy textů z paměti. „Měl tam dlouhý text v maďarštině, který se pak nakonec nehodil, a on z toho byl hrozně smutný, protože se ho naučil celý nazpaměť. A když jsem mu řekl, že ho může použít v jiné scéně, tak byl nesmírně šťastný.“ smál se zkušený filmař. 

Langmajerovo charisma

Parťáka mu dělá inspektor Rudolf Havlík (Jiří Langmajer), který se nebojí pro informace vlézt do postele s různými ženami. Pro Langmajera podle Brabce nebyly postelové scény žádný problém: „On si z toho už sám dělá legraci, že tohle bude točit až do důchodu. Fakt je, že je to velmi charismatický a šarmantní člověk, který ten sexappeal z tlamy nevymaže,“ uvedl režisér. Problém neměly ani herečky, s nimiž vášnivé scény natáčel: „Jednak se znají a jednak byly ve scénáři ty scény napsaný, takže mohly dopředu říct, že ne,“ dodal Jaroslav Brabec.

Jak ve skutečnosti vypadá natáčení postelových scén, proč je z výkonů Denise Šafaříka režisér nadšený a staví ho typově mezi Václava Neckáře a Jiřího Menzela nebo kde všude se točila Praha, vyzradil Jaroslav Brabec v Blesk Podcast:

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér Blesk

Fotogalerie
24 fotografií