Česká televize boduje. V pátek vládly televizním obrazovkám v českých domácnostech Kukačky, které si nenechalo ujít 1,6 milionů lidí starších 15 let, v sobotu si pustilo jejich zábavný pořad Tajemství těla v průměru 1,13 milionů diváků, a v neděli to bylo drtivé vítězství Zločinů Velké Prahy. Třetí díl, v němž se vyšetřovala brutální vražda výminkářky, totiž vidělo 1,95 milionů příznivců detektivního žánru. Podle serveru Mediagu.cz šlo o nejlepší výsledek nedělního večera i celého dne.

Složitý kriminální případ, co v „prime time“, tedy v hlavním vysílacím čase, řešil Jaroslav Plesl (46) společně s Jiřím Langmajerem (54) a Denisem Šafaříkem (26), zaujal diváky daleko více než třetí díl trilogie Slunce, seno. Na závěrečný příběh z jihočeských Hoštic, který režisér Zdeněk Troška (67) natočil v porevoluční euforii, se na Nově dívalo jenom 894 tisíc diváků. A neslavně dopadl i dramatický snímek Cena za štěstí, na který vsadila Prima. Ten totiž vidělo jenom 297 tisíc lidí.

VIDEO: Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér Blesk

Přestože jsou tedy Zločiny Velké Prahy nadmíru úspěšné, v divácích stále vzbuzují rozpaky. „Na seriál jsem se velice těšila. Po prvním dílu jsem si řekla, že se to třeba v dalších dílech zlepší, protože potenciál to má. Bohužel seriál má výrazné sestupnou tendenci,“ stěžovali si na oficiálním facebookovém profilu České televize. „Pořád čekám, kdy se to rozjede... A ono pořád nic. Mně to přijde jako spojení Četníků z Luhačovic a První republiky, ale spojení nikoliv šťastné. Vyústění včerejšího dílu mi už rozum nebere,“ zaznívá nejčastěji.

Poslednímu odvysílanému dílu vyčítají diváci nevěrohodné chování postav, absenci napětí, „vulgární dialogy neodpovídající době“, či kontrolování „modré krve“ po prvním sexu mladší z dcer inspektora, jenž má za manželku maďarskou šlechtičnu.

Jenže jako vždy zkrátka platí, že nespokojené hlasy zaznívají nejhlasitěji. Ostatně kdyby to byl takový průšvih, jak mnozí naznačují, těžko by se na něj pravidelně dívalo tolik lidí… A dívat bude i nadále. „Za nás doma palec nahoru, těšíme se na další díly, žádný nevynecháme,“ dušují se na sociální síti.

VIDEO: Blesk Podcast: Skutečné zločiny Velké Prahy byly opravdu brutální, prozradil historik Galaš

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Skutečné zločiny Velké Prahy byly opravdu brutální, prozradil historik Galaš Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií