Česká televize, která před časem zabodovala životopisnou minisérií Božena, jež pojednávala o životě slavné české literátky Němcové, se v neděli večer rozhodla navázat na historickou linku detektivkami z období první republiky. Seriál, v němž ústřední postavy ztvárňuje Jaroslav Plesl (46) s Jiřím Langmajerem (54), by měl svým pojetím podle tvůrců odkazovat na Hříšné lidi Města pražského

Ne však podle diváků. Těm chybí nadhled rady Vacátka v podání Jaroslava Marvana (†72). A děj druhého dílu, co byl k vidění v neděli po osmé hodině, tedy v takzvaném „prime time“, se jim alespoň podle toho, co psali na oficiální facebookové stránky ČT, zdál příliš temný a depresivní. „Fakt to nelze srovnávat,“ zaznívalo v komentářích nejčastěji.

Diváci zároveň opět vyjádřili velkou nespokojenost s podivuhodnými úhly kamery, to je podle nich „hrůza, protože neustále lítá ze strany na stranu, škube sebou... někdy se na to fakt nedá koukat“. Kritizují ale i veskrze moderní mluvu hlavních vyšetřovatelů. Ti totiž používají termíny, jako je například „puberťák“, či obraty ve stylu „vezmu si auto“.

Mnozí navíc pochybují nad tím, zda by v té době desetiletý chlapec vůbec tušil, kdo jsou detektivem zmiňovaní „prasáci, co jsou na kluky“. „Nevěrohodné,“ vrtí nad nejnovějším dílem, jehož zápletkou bylo znásilnění a následná vražda malého německého chlapce. Jenže ani silný příběh nezaujal. „Velmi jednoduché, po povrchu, žádné emoce, neslané, nemastné… a bez konce,“ vypočítávají zklamaní příznivci detektivního žánru.

VIDEO: Blesk Podcast: Skutečné zločiny Velké Prahy byly opravdu brutální, prozradil historik Galaš.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Skutečné zločiny Velké Prahy byly opravdu brutální, prozradil historik Galaš. Jiří Marek, Lukáš Červený

Přesto je však pravdou, že se podle portálu Mediaguru stal druhý díl seriálu Zločiny Velké Prahy opět nejsledovanějším pořadem nejenom nedělního večera, ale i celého nedělního dne. Vidělo jej neskutečných 1 milion a 933 tisíc lidí, což je v podstatě o dobrý milion více diváků, než kolik si pustilo komedii Slunce, seno a pár facek na Nově. Populární snímek Zdeňka Trošky (67) totiž vidělo 978 tisíc lidí.

„Čétéčko“ slavilo úspěch i s publicistickým pořadem 168 hodin, na který se koukalo na 923 tisíc diváků. V hlavním vysílacím čase pak nejméně bodovala Prima. Na šest lest starý snímek Celebrity s.r.o., v němž hrál hlavní roli Jiří Mádl (34), se totiž koukalo „pouze“ 283 tisíc milovníků českých komedií.

VIDEO: Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér. Blesk

Fotogalerie
34 fotografií