Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečekané zážitky českých záchranářů v roce 2020: Žena toužící po sexu i hasič s ptákem v bahně

  • Autor: VaB - 
    2. 1. 2021
    12:45

    Kuriozity, nezapomenutelné zásahy nebo naprosto bizarní volání na linku 158. S čím vším se museli letos potýkat operační důstojníci na lince 158? Nebo hasiči v terénu? Je toho mnoho.

  • 1.Obrátím se na ministra

    Operační důstojníci tísňových linek sedí u několika monitorů a telefonů. Přijímají tísňová volání, ať už jde o dopravní nehody, požáry, násilné trestné činy, zkrátka všechna volání o pomoc. Občas se ale setkají s případy, které překvapí i je.

    Policisté z Olomouckého kraje zveřejnili video, na kterém několik takových bizarních volání ukazují. Jeden pán, dle hlasu starší, volal na linku 158 s tím, že z čehosi má průjem. „Já už to brát nebudu, mně už z toho bylo dosti špatně. Já bych byl pro, kdybyste prověřili nějakým způsobem vašim, aby to zkrátka nechodilo lidem,“ stěžoval si na tísňové lince muž.

    Operační důstojník proto muži poradil: „Nepijte to, když Vám to nechutná. A nic takového policie nedělá.“ Starší muž ihned reagoval: „Dobře, já se obrátím na ministra.“

  • 2.Máte chvilku?

    Zbytečná volání, kdy nikomu nejde o život a nic se mu a ani nikomu z jeho okolí nestalo, zatěžují operátory a celkově linku 158. Toho si ale nebyl vědom další muž. „Máte chvilku?“ ptal se. „No prosím,“ odpověděl policista.

    „No, mně se tady prostě dějou strašný věci, mně jako by ukradli duši, já od rána nemohu zavřít pusu, mě už to prostě nebaví, tady kolem mě skáčou, bílí, černí a barevní. Já nevím, co s tím mám dělat. Už i malé děcka tady vyřvávají, psi tady mluví skoro jak lidi,“ stěžoval si muž.

    Sám to přičítal tomu, že je opilý. „Už pár dní nepiju, ale je to furt to samé. Je to těžký. Hezký den a hezkou službu,“ rozloučil se. Co tím chtěl muž říct, se asi nedozvíme.

  • 3.Podzemní chodba

    Další volání pocházelo od ženy. Ta si operátorovi stěžovala, že mají pod domem podzemní chodbu. Jenže kdykoliv tam jde, údajně ji někdo bodá do paty. „Kdybyste byl tak laskav a prostě zařídil, když už v těch podzemních chodbách máte nějakou práci, aby mě prostě nenapadali,“ popisovala nechápavě.

    „Vy o tom nic nevíte?“ je slyšet na videu. Policista odpovídá, že o tom opravdu nic neví. „No vidíte, už zas jste nechápavý,“ zlobila se žena. Nechtěla, aby tam policista někoho posílal. Tou bolavou nohou by je prý kopla.

  • 4.Mám ráda sex

    „Já mám ráda sex,“ pochlubila se zase jiná žena. „Já taky. Kolik vám je let? No tak si někoho najděte,“ říká operátor ženě na druhé straně telefonu. Ta, podle nahrávky, do telefonu snad i plakala. „A co chcete po policii, mně řekněte. Já vám určitě nikoho nedohodím,“ odbyl ji tvrdě policista.

    „Když máte tak rád sex, tak jak často ho máte? Vy máte tak krásný hlas,“ říká smutná žena. „To mám, ale nepomůžu vám v tom, abych vám pomohl se sexem teda,“ zakončil s nevolí.

  • 5.Hoří, ale ne tak úplně

    Také hasiči při výjezdech zažijí nejednu kuriózní chvíli. Začátkem letošního roku vyjíždělo několik jednotek hasičů Pardubického kraje k požáru střechy rodinného domu v Chocni. Už cestou jim bylo divné, že nevidí kouř.

    Pak se ale naplnilo rčení - není kouře bez ohně. Hned jak přijeli na místo, zjistili, že se nejedná o požár rekonstruované vily, nýbrž o vlající fólii, od které se odráželo zapadající sluníčko. Z dálky to ale připomínalo plameny.

    Celá situace připomíná scénu z filmu Slunce, seno, jahody. „Hoří les, hoří les,“ řvala Kelišová. Když celá vesnice vyběhla k lesu, zjistila, že stará paní si to prostě všechno popletla.

  • 6.Beran i hasič v septiku

    Občas jsou výjezdy, které nevoní. Stejný byl i ten z Litic nad Orlicí. Tam hasiči spěchali k beranovi, který spadl do septiku. Jenže během vyprošťování k beranovi do jímky spadl i hasič.

    „Naštěstí se mu nic vážného nestalo a záchrana mohla pokračovat. Beran byl zřejmě natolik vyděšen, že nestačil hasiče ani potrkat. Zvíře bylo následně během asi 15 minut ze septiku vyproštěno. Hasiči zvíře nakonec opláchli a předali majiteli,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

  • 7.S ptákem v bahně

    Poslední případ se stal teprve nedávno. A šlo zase o záchranu zvířete. Tentokrát nemělo rohy, ale křídla. A pro hasiče z Přelouče to nebyl moc jednoduchý zásah, pták byl totiž daleko od břehu, rybník měl 86 hektarů a bahno bylo fakt „hustý“.

    „Odvážný hasič neváhal, vystrojen ve speciálních vysokých kalhotách, brodil se k cíli. Najednou se záchranář začal propadat hlouběji a hlouběji. Rozhlédne se a hlavou proletí myšlenka „co teď?“ Potápějící se hasič byl víc než sto metrů od břehu a pták dobrých sto metrů před ním,“ popisuje mluvčí.

    Do akce tak vyrazil další, druhý hasič. Ten kolegu vyprostil, pták nakonec pomoc ani nepotřeboval, odletěl sám. „Bahno měl hasič opravdu všude, a tak musela přijít vskutku důkladná očista vodou z cisterny. Tu ledovou sprchu cítí náš hasič „bahňák“ určitě ještě dnes,“ zakončila mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání