Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Machr vjel zlatým fárem do zákazu na Jedlové hoře: V noci mu ukradli kola, pak zmizelo celé auto

Aktualizováno -
30. prosince 2020
17:11
Autor: VaB - 
30. prosince 2020
13:00

Pondělní výlet autem na Jedlovou horu se šeredně vymstil řidiči zlatého Volkswagenu Arteon. Na sněhem pokryté silnici pravděpodobně dostal smyk a s autem sjel z krajnice. Tam pak zůstalo. Podle majitele nedalekého hotelu to není nic neobvyklého. Z auta navíc zmizela kola. Vůz se nakonec podařilo vyprostit ve středu po 13. hodině.

Nejen uživatele sociálních sítí zaujala fotografie luxusně vyhlížejícího auta „zaparkovaného“ na stráni Jedlové hory na Děčínsku. Zveřejnil je majitel nedalekého hotelu Jedlová. „Opravdu se nevyplácí jezdit na vrchol,“ uvedl u příspěvku. 

Řidiči zlatého arteonu se tento výlet opravdu nevyplatil. Přestože je auto patrně vybaveno pohonem všech kol, nepomohlo mu to. Sklouzl až na stráň, odkud už nevyjel. 

Podle majitele penzionu Antonína Krejčího to ale není nic neobvyklého. „Každou zimu se stává, že někdo takhle dopadne, ale většinou se jedná jen o zapadnutí nebo je auto napříč silnice. Bylo pár případů, kdy vozidlo spadlo dál ze srázů... Je pravdou, že se snad každou noc snaží někdo vyjet na vrchol, ale většina odjede,“ popsal Krejčí pro Blesk. Řidič v tomto případě vjel do zákazu vjezdu. 

Jak Krejčí uvedl, on sám se na vrchol dostává s Jeepem a čtyřkolkou, na kterých má sněžné řetězy. „Auta jsem si všiml ráno při cestě na vrchol. Majitele jsem následně potkal při cestě z vrcholu,“ dodal Krejčí. 

„Při hodnotě auta odhaduji, že se ho pokusí vyprostit. Takže si myslím, že zde dlouho nezůstane, ale vše je možné... Ale při vyprošťování dojde asi k nemalým škodám,“ zakončil Krejčí. 

Policie navíc ve středu informovala, že byla z auta ukradena kola a došlo k rozbití bočního okénka. „To zřejmě majiteli zkomplikuje odtah auta, které zůstalo ve sněhu zapadlé poté, co se v pondělí v noci pokoušel na Jedlovou neúspěšně vyjet,“ konstatoval policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že škoda na autě je okolo 100 000 korun. Podle informací TN.cz se majiteli podařilo pomocí ocelových lan auto vyprostit ve středu po 13. hodině.

ostuda ( 31. prosince 2020 09:46 )

A ty si pleteš realitu s legrací, a nadsázku jste v obzvláštní škole asi ještě nebrali, co?

koronavirus ( 30. prosince 2020 20:32 )

tady poslední dobou přispívají už jenom de menti. radši jdu pryč abych se tady nenakazil

kakamilek ( 30. prosince 2020 20:25 )

Trautenberg zapadl s novým vozem a utíkal pro pomoc Ančí, Kuby a hajný­ho.Kr­akonoš­,ochrán­ce všech zviřátek mu omontovat kola...

Citronel ( 30. prosince 2020 19:45 )

Pak ti přijde předvolání, že tě nějakej houbař, nebo fotokamera zaznamenala a vše řádně zaplatíš a ještě budeš trestán, blbeček se ti bude smát, že dostal jen směšnou pokutu. Nesmíš použít násilí, jen práskat a pak se z toho radovat.

Citronel ( 30. prosince 2020 19:41 )

Češi jsou jak hyeny, nechat někde raněné, nebo opuštěné auto to znamená, že se lůza na něj sesype a odnese co unese, zbytek jen tak rozmlátí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání