Allainova věž

Třináct metrů vysoká Allainova věž s osmiúhelníkovým půdorysem stojí v nadmořské výšce 540 metrů. Najdete ji v lese, když se vydáte po modré turistické značce od rozhledny Tábor, která stojí jižně od Lomnice nad Popelkou směrem na obec Cidlina.

Rozhledna Tábor

Rozhledna Tábor se tyčí na stejnojmenném vrchu (678 m n. m.). Původně byla dřevěná a měřila 22 metrů. Po devíti letech, tedy roku 1897, musela být stržena, protože začala hnít. Díky několik let trvající sbírce vyrostla roku 1911 na jejím místě nová cihlová stavba vysoká 35 m. Z vyhlídkové plošiny ve výšce 26 metrů je krásný rozhled na velkou část Čech. V roce 2007 prošel objekt rekonstrukcí, v rámci níž se zvýšil o třímetrovou nástavbu, která slouží zejména pro telekomunikační účely.

Rozhledna Kozákov

Na vrchu Kozákov (744 m n. m.), nejvyšším v Českém ráji, byla roku 1993 postavena stejnojmenná kovová rozhledna. Z jejího ochozu ve výšce 24 metrů je nádherný výhled nejen na Český ráj, ale též na Lužické hory, Jizerské hory, Krkonoše, Orlické hory a také na Českomoravskou vrchovinu. Za příznivého počasí mají její návštěvníci možnost zahlédnout i nejvyšší dominanty Prahy.