Když se začal šířit virus covid-19, okamžitě svou maminku (84) ze Slovenska přestěhovala do svého pražského bytu. Od té doby se její maminka domů nepodívala a všechny své příbuzné vidí jen online. 

Je to pro ní těžké, protože jsem jí musela vytrhnout z jejího domova, ale jinak to nejde. Už ta představa, že bych za ní nemohla přijet, nebo by se nakazila, mě děsí. Obě nás trápí, že se nemůžeme stýkat s rodinou, sestru jsem naživo rok neviděla, se všemi se vídáme jen přes skype. Moc mi chybí, protože naše rodina je velká a bohužel rozlezlá po světě,“ svěřila se Blesku herečka, které kromě rodiny nejvíc chybí práce. 

A proto - jak to jen jde, tak se snaží něco dělat nebo pomáhat. Naposledy podpořila sbírku na nákup plně vybavené sanitky pro klienty Alzheimer Home, kde jí hodně pomohli, když se do seriálu Ulice seznamovala s rolí ženy postižené právě nemocí Alzheimer. 

VIDEO: Yvetta Blanarovičová žije už půl roku ve strachu: Zatím nejsem na nule, ale...

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Blanarovičová žije už půl roku ve strachu: Zatím nejsem na nule, ale... Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Sama jsem se dostala do situace, kdy jsem na sanitku hodiny čekala v bolestech a pak ještě hodiny jela do nemocnice. Proto mi připadá smysluplné, aby tihle opravdu nemocní lidé měli svou sanitku,“ míní Yvetta, které se koronavirus úspěšně vyhýbá, ale lidé v jejím okolí takové štěstí neměli.

Mám pět kamarádů, kteří to nedali, zemřeli kvůli koronaviru. Nebyli obézní, neměli nic, prostě to nedali. Že to není žádná chřipka, jsem věděla už od začátku,“ dodala Blanarovičová. 

VIDEO: Yvetta Blanarovičová promluvila o Alzheimeru: Pravidelně docházím do jejich centra!

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Blanarovičová promluvila o Alzheimeru: Pravidelně docházím do jejich centra! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
29 fotografií