Ještě v létě Ladislav Frej se Simonou Stašovou na zahradě svého domu v Hostivici zkoušel s vervou představení Na zlatém jezeře. Jejich první divačkou byla Frejova snoubenka Gabriela, která statečně bojovala s rakovinou slinivky. „Láďu vzala ta moje nemoc daleko víc než mě. Snažil se mě nelitovat, já ale na něm viděla a cítila, jak se musí přemáhat, aby to s ním neseklo. Jak vlastně bravurně odehrává svou roli, kterou vůbec nechtěl,“ prozradila pro Aha! Gábinka v jednom z posledních rozhovorů.

Byla tak Simoně za tuto příležitost pro Freje moc vděčná. „Láďovi nabídla krásnou roli v představení Na zlatém jezeře. Úplně se do toho vžil a na každou zkoušku se Simonou se těší jako dítě. Aspoň na chvilku má myšlenky jinde a netrápí se se mnou. Práce mu moc pomáhá,“ doplnila tehdy Gábinka.

Ta bohužel boj se zákeřnou nemocí prohrála 16. srpna a od té doby to šlo s Ladislavem z kopce. Nejenže se musí vyrovnat s její ztrátou, ale pak přišel i koronavirus, kterým se nakazil právě od Stašové při zkouškách. „Nakazila mě Simona, jsem pozitivní. Do devatenáctého září musím být v izolaci, uvidíme, jak dopadnou testy,“ odtajnil zhruba před týdnem představitel mladého doktora Sovy z Nemocnice na kraji města.

VIDEO: Covid mezi herci, Stašová nakazila Freje! A scénář rozloučení s Menzelem

Video
Video se připravuje ...

Covid mezi herci, Stašová nakazila Freje! A scénář rozloučení s Menzelem Barbora Horáková, Aleš Brunclík

„Cítím se špatně,“ posteskl si herec, jehož choroba navíc odřízla od rodiny i přátel, a tak jen prohloubila jeho samotu a žal ze ztráty životní lásky, s níž prožil 12 let života. Izolaci už sice ukončil, ovšem premiéra představení byla mezitím odložena na neurčito. „Já jsem teprve teď skončil izolaci. Kdy budu hrát, ale nedokážu říct. Podle toho, jak mi bude…“ vysvětloval s tím, že se pořád necítí dobře. „Ale snáším to!“ doplnil.

Divadlo ABC místo premiéry v pátek uvede představení Skleněný zvěřinec se Simonou Stašovou. Ta sice covid také prodělala, ale už je z nejhoršího venku, a tak pracuje a obráží společenské akce. „Premiéra Na zlatém jezeře je ze zdravotních důvodů odložena. Až se najde náhradní termín, tak se uskuteční,“ uvedla pro Aha! mluvčí Divadla ABC Lucie Korbeliusová.

VIDEO: Ladislav Frej v Šíleně smutné princezně: S čím má největší problém?

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej v Šíleně smutné princezně: S čím má největší problém? Blesk TV

Fotogalerie
45 fotografií