Kontroverzní výstava v podzemí hotelu Pyramida na pražském Dlabačově si stanovila cíl šokovat za každou cenu.

Bude žaloba?

Jestli nás někdo nezažaluje, budu zklamanej,“ říká autor exponátů Tomáš Břínek (38) alias TMBK, který proslul satirickými kolážemi na sociálních sítích. „Přináším vizuální zážitek, na který jen tak nezapomenete...“ slibuje grafik, fotograf, hudebník a také zeť Haliny Pawlowské (65). V případě zpěvačky, která v dubnu 2014 dobrovolně ukončila svůj život pod koly jedoucího vlaku nedaleko železničního přejezdu v Uhříněvsi, ale z tohoto zážitku spíše mrazí.

Má svůj hrob

Považuju to za nemorální a ubohé!“ rozhorlil se Josef Rychtář (62), když viděl fotku zneuctěného hrobu své manželky. „Člověk, který toto udělal, se chce pouze zviditelnit,“ řekl deníku Aha! vdovec po tragicky zesnulé zpěvačce. „Ivetka má krásný hrob v Říčanech a pomníček u kolejí v Uhříněvsi, kam stále chodí její fanoušci a zapalují tam svíčky... Jsem zvědavý, kolik lidí přijde na tohle!“ neodpustil si Rychtář.

Politici podle TMBK: „Jeden zmizí a nahradí ho dva další. Žaloby se bojím jak čert kříže“

Video
Video se připravuje ...

Politici podle TMBK: „Jeden zmizí a nahradí ho dva další. Žaloby se bojím jak čert kříže“. Markéta Volfová, Lukáš Červený

Tchyně ho usměrnila

S Halinou to má TMBK jasné. Jako tchyně si ho uměla srovnat. „Řekla jsem Tomášovi, že si ze mě může dělat legraci jen do určité míry. Máme spolu speciální dohodu,“ přiznala už před časem Pawlowská. Ostatní mají ale smůlu.

Fotogalerie
60 fotografií