Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nedožité narozeniny Ivety Bartošové (†48): 14 mužů, kterým obětovala život!

/
  • Jací muži ovlivnili život Ivety Bartošové?
    8. dubna 2020 ● 11:36

    Kdyby se 29. dubna 2014 nerozhodla svůj život ukončit skokem pod vlak, jen kousek od svého domu v pražské Uhříněvsi, dožila by se zpěvačka Iveta Bartošová (†48) 8. dubna čtyřiapadesátých narozenin. Nikdo neví, co se nešťastné pěnici honilo v poslední chvíli hlavou, známí jsou ovšem muži, kteří se kolem ní celý život točili. Ti jí možná vydláždili cestu až na koleje, kde se svou cestu životem rozhodla definitivně ukončit.

  • 1.

    Petr Sepéši (†25)

    Její první velká láska: plavovlasý zpěvák Petr Sepéši, s nímž Iveta Bartošová nazpívala duet Knoflíky lásky. Zatímco ona o něm mluvila vždy jen v superlativech a byla do něj podle všeho zamilovaná až po uši, on měl pověst sukničkáře, který jí byl často nevěrný. Oba ale našli smrt pod koly vlaku. Zatímco Iveta se vrhla na koleje dobrovolně, v jeho případě šlo o tragickou nehodu. 29. července 1985 nestačil odjet ze železničního přejezdu v ojeté škodovce, kterou si krátce předtím společně pořídili.
    Petr Sepéši
    Autor: Blesk – Pavel Machan, ČTK, archiv

  • 2.

    Michal Penk (51)

    Ve své době byl zpěvák Michal Penk, interpret hitů O bláznech nebo Má daleká, co zazněla v seriálu Chlapci a chlapi, snem mnoha dívek. Jeho kouzlu propadla i Iveta – a on tomu jejímu. „Čtyři měsíce jsme spolu bydleli. Já se do ní fakt zamiloval, protože byla taková čistá,“ prozradil před lety Penk v rozhovoru pro televizi Óčko. Tato láska jim ale dlouho nevydržela, protože se na scéně objevil Ladislav Štaidl, který stál u počátků Ivetiny hvězdné kariéry. Penk pak propadl drogám. Ze své závislosti se ale prý postupem času dostal.
    Michal Penk
    Autor: Blesk – David Kundrát, Martin Hykl, Martin Pekárek

  • 3.

    Ladislav Štaidl (75)

    Známý hudební skladatel, textař  a podnikatel Ladislav Štaidl byl Ivetiným osudovým mužem: i z toho důvodu, že se stal otcem Ivetina jediného potomka, syna Artura (23). Dítě spolu měli i přesto, že si ho s ní známý muzikant nepřál, a dokonce ji měl přemlouvat k potratu. Staral se nejenom o její soukromý život, ale i pohádkovou kariéru. Ale Iveta těžce trpěla tím, že je ženatý, a i se synem tohoto hudebníka po třinácti letech společného soužití opustila. Po jeho boku se prý poprvé pokusila o sebevraždu.
    Šťastné chvíle Ivety a Ladislava v roce 1988
    Autor: Miloš Schmiedberger, archiv Blesku

  • 4.

    Rudolf Hrušínský nejml. (49)

    S pohledným mladým hercem Rudolfem Hrušínským nejmladším se Iveta sblížila během natáčení hororové komedie Svatba upírů, kde ztvárnili milenecký pár. Jemu tehdy bylo třiadvacet, jí o čtyři roky více a okamžitě mezi nimi přeskočila pověstná jiskra. Byl to ovšem jenom vztah na jednu noc a Iveta tehdy hvězdu Discopříběhu svedla přímo v hotelu, kde byl štáb ubytovaný. „Udělala jsem to kvůli sobě, aby přežilo mé ego a abych v sobě jako ženská měla trochu hrdosti,“ vysvětlila zpěvačka později svůj románek.
    Když Iveta točila Svatbu upírů, zamilovala se do Rudolfa Hrušínského nejml.
    Autor: Foto: P. Machan, M. Pátek

  • 5.

    Roman Tříska

    Tento muž měl v roce 1994 slavnou zpěvačku unést, znásilnit a přivázanou k radiátoru přesvědčovat o mimozemské invazi. Z tohoto činu by skutečně obviněn, nicméně nikdy nebyl usvědčen a soud rozhodl o tom, že si únos vymyslela samotná Bartošová. O mnoho let později to potvrdil sám Tříska s tím, že on byl ve skutečnosti obětí, když jí naletěl. „Tehdy jsem celou věc podcenil a místy nerozvážně jednal vlivem vlastní důvěřivosti a mylného pocitu oprávněnosti,“ nechal se slyšet při v rozhovoru pro týdeník Sedmička. Do vězení tento muž ale nakonec šel, byť za docela jiný, mnohem děsivější skutek: za vraždu svého nevlastního otce. Odseděl si celkem 12 let.
    1994 - Roman Tříska
    Autor: archiv

  • 6.

    Karol Csino (43)

    S o devět let mladším mužem si Iveta užívala od roku 2002, kdy už byl vztah se Štaidlem minulostí. Slovenský herec a zpěvák, který si zahrál například v pokračování Nemocnice na kraji města a v Četnických humoreskách, chodil s Ivetou Bartošovou v roce 2002 a později navštěvoval zpěvačku v léčebně v Kroměříži, kde bojovala se závislostí na prášcích. Tento poměr však neměl velkou budoucnost a brzy skončil – na vině prý byla Ivetina žárlivost. Csino byl totiž mladý a Ivetou se nenechal nijak omezovat. Raději tedy zvolil svobodu před neustálým stíháním své partnerky.
    Slovenský herec Karol Csino
    Autor: RINGIER

  • 7.

    Daniel Barták (47)

    Csinu záhy po boku Ivety vystřídal o sedm let mladší designér Daniel Barták, do něhož se blond zpěvačka zamilovala v roce 2003. Po několika měsících ovšem nastal rozchod a zhroucená Iveta musela vyhledat lékařskou pomoc. Z nešťastné lásky se totiž předávkovala léky a skončila na kapačkách. Příčinou, proč jí dal Barták kopačky, byla opět žárlivost, kterou byl seriózně vyhlížející mladý muž ochoten tolerovat pouze rok.
    Iveta Bartošová s Danielem Bartákem
    Autor: CNC_Martin Hykl

  • 8.

    Zdeněk Podhůrský (61)

    Ani vztah s kolegou ze šoubyznysu, který s přestávkami probíhal v letech 2004–2006, nebyl pro Ivetu to pravé ořechové. Po dobu, kdy žila s hercem Zdeňkem Podhůrským, se on neustále stýkal se svou exmanželkou Markétou, což Iveta nebyla schopna překousnout – a svou nespokojenost řešila alkoholem. Když s bývalou ženou Podhůrský otevíral galerii na pražském Smíchově a strávil s ní celý víkend, následující pondělí si Iveta podřezala žíly. Velkému neštěstí tehdy zabránila Arturova chůva Golda, tedy Zlata Dvořáková (66).
    2004 - 2006 - Iveta Bartošová a Zdeněk Podhůrský
    Autor: archiv

  • 9.

    Roman Hanke

    Vedle veterináře Romana Hankeho vypadala Iveta po dlouhé době konečně spokojená. Seznámili se skoro jako ve filmu, díky Ivetině fence Gejše, k níž dorazil jedné noci z říčanské veterinární pohotovosti. Postupem času se však začaly zhoršovat její psychické problémy a v kombinaci s alkoholem se z ní stával někdo, koho do té doby milující Hanke už nemohl dál podporovat. Setrval s ní až do doby, než byla po dalším neúspěšném pokusu vzít si život odvezena do protialkoholní léčebny v Kroměříži. Když potom byla v péči lékařů, Hanke se s Ivetou rozešel.
    2007 - Iveta Bartošová a Roman Hanke
    Autor: archiv

  • 10.

    Jiří Pomeje (†54)

    Exmanžel Michaely Kuklové (51), která nyní bojuje s rakovinou prsu, si Ivetu vyhlédl jako svou druhou choť. Své „ano“ si řekli 5. 9. 2008 na jihočeském zámku Hluboká. Ivetina kýčovitě pompézní svatba se zadluženým producentem vypadala sice jako z pohádky, včetně příjezdu ženicha na bílém koni, skončila však totálním hororem. 18. 10. 2010 byli rozvedeni, pročež hlavním důvodem jejich neshod byly údajně právě Pomejeho dluhy. Iveta nakonec známého herce a dabéra vyhodila s igelitkou, s níž do jejího domu v Uhříněvsi před rokem přišel. Předtím ovšem Iveta prožila svůj velkolepý comeback, když tehdy překvapivě zvítězila v anketě TýTý.
    Iveta Bartošová a Jiří Pomeje
    Autor: Archiv Blesku

  • 11.

    Domenico Martucci (43)

    Šťastný úsměv na tváři Ivety Bartošové pak vykouzlil italský šlechtic Domenico Martucci, s nímž Iveta prožila jedno ze svých idylických období. I když je trochu otázkou, zda v ní charismatický Ital skutečně viděl životní lásku, anebo spíš způsob, jak se jakožto příležitostní zpěvák zviditelnit. V té době ale měla Iveta už dost vážné problémy s alkoholem a nepomohl jí ani pobyt na jeho rodinném sídle v Itálii v roce 2011. Po návratu do Česka se opět ocitla na dně a na pokraji fyzických i psychických sil. Záminkou k rozchodu bylo na první pohled banální Martucciho rozhodnutí jet na dovolenou bez ní. Pohádali se a byl konec veškeré romantiky.939552:full:true:true

  • 12.

    Josef Rychtář (61)

    Majitel bezpečnostní agentury Josef Rychtář se Ivety ujal po rozchodu s Martuccim, nastěhoval si ji do domu, a dokonce se kvůli ní rozvedl s manželkou Darinou (62). Těžko říct, co se odehrávalo za zavřenými dveřmi jejich vily, ale na první pohled byla křehká pěnice zcela v jeho moci. Mnozí byli dokonce přesvědčeni, že ji Rychtář týrá, což ona sama ale nikdy nepotvrdila – přestože leccos naznačila během natáčení reality show Iveta. Tehdy vyšlo najevo, že všude možně schovává alkohol, bere silné prášky a tu a tam se na jejím obličeji objevily nejrůznější modřiny a podlitiny. I když se za Rychtáře Iveta v září 2013 provdala, po půlroce, kdy byli svoji, přesně v den jeho narozenin, 29. dubna, spáchala sebevraždu.
    Josef Rychtář s Ivetou Bartošovou v jejich svatební den
    Autor: P. Machan, D. Černovský

  • 13.

    Zdeněk Macura (45)

    Ivetin anděl strážný a zároveň největší fanoušek Zdeněk Macura po celou dobu prohlašoval, že je Iveta obětí domácího násilí. S Bartošovou měl v minulosti poměr a nadále neúnavně bojoval o její ruku. Přestože tehdy už žila s Rychtářem, v létě roku 2013 ji prý na její vlastní žádost odvezl do Itálie. Jejich šílené putování sledovala celá republika. Tam vznikla ona legendární fotka, na níž Iveta leží na pláži v plavkách oblečených naruby. Rychtář si pro ni ovšem přijel a odvezl zpět domů do Uhříněvsi. Po Ivetině smrti Macura nařkl Rychtáře z její vraždy a začal se starat i o jiné týrané ženy. Na svém pozemku dokonce zbudoval domy z palet, kam se mohly před násilníky uchýlit.
    2013 - Iveta Bartošová a Zdeněk Macura
    Autor: archiv

  • 14.

    Artur Štaidl (23)

    Jediný muž Ivety Bartošové, kterého milovala a nikdy milovat nepřestala: její syn Artur. Po mamince podědil hudební talent, zpíval v metalové kapele Behind the Mirror (což česky znamená „za zrcadlem“). Skupina se mu nicméně v roce 2018 rozpadla, což její členové zdůvodnili nedostatkem času a neshodami. Studoval Vysokou hotelovou školu v Praze, jelikož si jeho otec nepřál, aby hudba byla tím jediným, čím se kdy bude živit. Kromě toho se zabývá fotografováním a na počátku roku dokonce „kupčil“ s vodními dýmkami. Jak se zdá, tento mladík se umí pořádně otáčet… Jako kdyby si z maminčiných neúspěchů vzal skutečně příklad.
    1998: Kvůli synovi se Iveta na několik let vzdala kariéry...
    Autor: M. Hykl, P. Machan, M. Pátek

  • 15.

    Galerie

    Na další snímky slavné pěnice a mužů, kteří jí zasáhli do života, se můžete podívat v naší galerii...

    VIDEO: Ivetin posmrtný vzkaz Pepovi! Až se ho zbavím, uleví se mi...

    Video
    Video se připravuje ...

    Ivetin posmrtný vzkaz Pepovi! Až se ho zbavím, uleví se mi... TV Pětka, redakce Blesk.cz

    Fotogalerie
    114 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 16

villon: Na mnoho z těch styků si ani nepamatovala, takže to dost relativně snižuje vísledné číslo.

(09. 04. 2020 07:40)

juuuhele: No to musíš vzpomínat hodně hluboko, protože posledních 10-15 let to byla tlustá bečka, velmi často neupravená, žila ze skandálu a imervére ožralá. Na ni nebylo nic něžného. Připomínala spíš bezdomáče než krásný obličej, ten měla jen za mlada.

(09. 04. 2020 02:30)

paralenka: 100% suhlas...

(08. 04. 2020 23:13)

nicolson: I přeze všechno,s odstupem času si myslím, že ji mnozí muži trochu využili v její specifické najivnosti, aby se zviditelnili.
Nepatří tam i Hůlka, o kterém v knize napsala, že mu šlo jenom o sex?
I tak, za nádherné písničky, podmanivou ženskou něžnost doprovázenou jemným krásným obličejem ji posílám stále nezapomenutelnou vzpomínku.

(08. 04. 2020 21:22)

krupan10: celkem objektivně řečeno, taková je skutečnost.

(08. 04. 2020 20:53)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy