Dům, nebo palác? S cenovkou 330 milionů korun a devíti ložnicemi, šestnácti koupelnami, zábavou v podobě kina, tělocvičny nebo dětského hřiště pro Archieho (1) se nabízí otázka, zda si vévodové ze Sussexu nechtěli vynahradit luxus, který jim dopřávala královská rodina během jejich působení v monarchii.

Zásadní neznámou v celé této kauze bylo, proč si vybrali dům více než 150 kilometrů vzdálený od centra všeho dění, Los Angeles, kde Meghan vyrůstala, kde sídlí samotný Hollywood a kde doposud pobývali v pronajaté haciendě. Podle blízkého zdroje manželského páru byl Harry nešťastný ze života ve městě andělů a z nedostatku soukromí, s nímž se rodina od prvního dne nastěhování potýkala.

VIDEO: Ladislav Frej přišel kvůli rakovině o druhou lásku. A Matragi sčítá škody po výbuchu.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej přišel kvůli rakovině o druhou lásku. A Matragi sčítá škody po výbuchu. Blesk TV

„Harry to tam nenáviděl – nastěhování v době propukající pandemie bylo špatně načasované a někdo jim stále zasahoval do soukromí,“ citoval server Us Weekly blízký zdroj. V předchozích měsících si Sussexové stěžovali na obtěžování především od paparazziů, jejichž drony létaly nad pozemkem ve snaze zachytit detaily z jejich života. V jeden moment jim kvadrokoptéra prolétla nad hlavami, když se Meghan s Archiem čvachtali v bazénu.

Pár kolem pozemku vztyčil černou nepropustnou bariéru a osázel plot kamerami, nic z toho ovšem nepomohlo. Rozhodnutí odejít z Los Angeles do poklidnější Santy Barbary byl údajně jeden z mála momentů, kdy se Harry postavil manželce a dal přednost svému duševnímu zdraví před jejími představami o společném životě. Je obecně známo, že Meghan měla vždy v plánu vrátit se rodného města a znovu vzkřísit kariéru herečky.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět. Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
87 fotografií