Nelíbilo se jim v Británii a posléze ani v Kanadě, a tak přesídlili do slunné Kalifornie. Chvíli tam žili ve vypůjčeném domě, ovšem teď se rozhodli přesídlit do vlastního... a rozhodně se nedrželi při zemi. Vybrali si sídlo o devíti ložnicích za 11,2 milionu liber, tedy v přepočtu zhruba 330 milionů korun! Zatím ale tuto neuvěřitelnou částku nemuseli platit v celku, nýbrž stačila »jen« záloha  3,8 milionu liber - 109 milionů korun. Navíc s platbou jim měl údajně pomoci i sám princ Charles (71).

Jenže kdo a kdy zaplatí zbytek v hodnotě 7 milionů liber, tedy 201 milionů korun? Páreček bude prý vše splácet v příštích třicet letech, kdy měsíční částka odpovídá částce 34 750 liber, v přepočtu 999 tisíc korun! Kromě toho podle deníku Sun mají platit ještě 52 000 liber (1,5 milionu korun) jako daň za nemovitost a pozemek a neušetří ani jinde, vždyť soukromá ochranka je bude stát 5 milionů liber ročně (143 milionů korun) a 18 000 liber (517 tisíc korun) ročně zase musí zaplatit zpět britským poplatníkům za renovaci Frogmore Cottage, tedy jejich britského sídla, odkud nakonec záhy utekli.

„Jsem překvapený, že si to vůbec můžou dovolit. Musí teď začít hodně rychle vydělávat peníze,“ uvedl pro Sun finanční expert David McClure s tím, že Meghan by mohla mít díky herecké kariéře na kontě 3,8 milinou liber (109 milionů korun) a Harryho jmění by mělo činit 19,2 milionu liber (552 milionů korun) díky ročnímu příspěvku od otce Charlese i dědictví po mamince Dianě (†36).

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět Petr Macek, Aleš Brunclík

I když se tak jistě pořádně zadluží, Meghan a Harrymu za to asi barák v kalifornském Montecitu stojí. A to i přesto, že dům dříve říkal pane ruskému podnikateli Sergeyi Grishinovi (54), který se soudí s exmanželkou, které měl dokonce i vyhrožovat! 

Z toho si vévodové ale nic nedělají a asi nevěří na negativní energii místa. Naopak Meghan už část nového domova ukázala veřejnosti, když promluvila o současné situaci v Americe a rasismu a přiznala, že je ráda, že je zpátky doma.

Odhalila tak fanouškům otevřenou a svěží místnost s bílými zdmi s lesklým nátěrem a velkými okny rozdělenými na čtyři menší čtverce, orámovanými dřevem v barvě ořechu. Oknem se dalo nahlédnout i do zahrady, které vévodily obří stromy a perfektně zastřihnutý živý plot.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
67 fotografií