Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Už jsem vyměnil hodně plen.“ Premiér Johnson řekl, jak doma pomáhá snoubence se synkem

Autor: Darina Jíchová - 
25. června 2020
10:50

Britský premiér Boris Johnson (56) tenhle týden představil další fázi uvolňování restrikcí, z parlamentu ale rychle běžel domů, kde na něj čeká jeho snoubenka Carrie Symondsová (32) a malý syn Wilfred. Tomu budou 29. června dva měsíce, předseda vlády se tisku svěřil, že své přítelkyni s dítětem pomáhá a často přebaluje. S výměnou plenek má Johnson zřejmě zkušenosti, kromě Wilfreda má dalších 5 potomků, informoval list The Independent.

Premiér se novinářům zdráhal říct, jak to chodí u něj doma v Downing street, už před narozením dítěte sliboval, že snoubence bude s miminkem pomáhat. Otázce na přebalování se však vyhýbal, nyní přiznal, že už vyměnil „hodně plenek“. „Očekává se to ode mě,“ tohle byla původní Johnsonova odpověď, když se reportéři stanice ITV ptali, jestli se bude podílet na přebalování.

Premiér Johnson na exkurzi ve škole. Premiér Johnson na exkurzi ve škole. | Reuters

„Chci, abyste věděli, že jsem už vyměnil hodně plenek,“ prohlásil Johnson během návštěvy základní školy v Hertfordshireu, kam se vydal minulý týden v pátek na svoje narozeniny. Novináře velmi zajímalo, jak se malý Wilfred má a jestli premiérovi nedá spát.

Johnson: Oběma se daří dobře

„Normálně se k takovým věcem vůbec nevyjadřuju, ale zatím musím říct, že je všechno v pořádku. Oběma se daří dobře,“ Johnson krátce zmínil i svou přítelkyni Symondsovou. Ta zásnuby a těhotenství v únoru oznámila na svém instagramu, podle jejího příspěvku to vypadalo, že bude rodit až někdy na přelomu května a června.

Malý Wilfred Lawrie Nicholas Johnson, pojmenovaný po dědečcích otce a matky a lékařích, kteří se starali o premiéra, když bojoval s koronavirem, se narodil už 29. dubna.

Johnson se je teprve čtvrtým britským premiérem, který za posledních 170 let ve funkci přivítal potomka, z nového přírůstku do rodiny se před ním těšili i David Cameron, Tony Blair a lord John Russell.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi