Schumacher „odešel dnes ráno pokojně“ v New York City, uvedl v pondělí jeho oficiální mluvčí. Příčinou byla rakovina, s níž režisér statečně sváděl souboj poslední rok. „Kamarádi a spolupracovníci na něj budou vždy s láskou vzpomínat,“ zaznělo v oficiálním prohlášení.

Vzpomenou si na něj jistě i diváci, pro něž vytvořil velkou řádku slavných filmů. Asi nejvíce se proslavil, když po Timu Burtonovi (61) převzal štafetu v režii snímků o Batmanovi – ačkoliv kritici filmy Batman navždy (1995) a Batman a Robin (1997) spíše ztrhali, ale jednalo se o kasovní trháky.

VIDEO: Proč Jágrova kráska maže stopy o své minulosti? A finalista SuperStar skončil ve vazbě.

Video
Video se připravuje ...

Proč Jágrova kráska maže stopy o své minulosti? A finalista SuperStar skončil ve vazbě. Blesk TV

Režisér, který již dávno veřejně přiznal svou homosexuální orientaci, stál také za filmovou verzí slavného muzikálu Fantom opery z roku 2004. Není tedy divu, že smrt kolegy okomentovala i herečka Emmy Rossumová (33), která zde ztvárnila Christine. 

„On byl jediný svého druhu. Kreativní, silný, vášnivý. Hrál velkou roli v mém životě. Nemám teď slov,“ oplakávala okatá kráska muže, který jí pomohl se proslavit. Na sociálních sítích se k ní pak připojilo i množství dalších umělců.

VIDEO: Smrt baviče Josefa Mladého (†63): Rakovinu chtěl vyhladovět jako Pomeje!

Video
Video se připravuje ...

Smrt baviče Josefa Mladého (†63): Rakovinu chtěl vyhladovět jako Pomeje! Blesk TV

Fotogalerie
12 fotografií