Věru Křesadlovou do Států doprovodili synové Matěj, jehož otcem je Forman, a Radim, kterého měla s dramaturgem a producentem Janem V. Kratochvílem (†73). A protože Radim nemá režisérovu krev, oslovoval ho skorosyn. „Je to bratr mých synů, ale není to můj syn. Takže skorosyn,“ vysvětloval Miloš. 

A právě Radim v rozhovoru pro Téma popsal, jak se jeho matka po 25 letech setkala se skorootcem Milošem Formanem. „Když jsme se tam takto sjeli i s maminkou, hrany možných dřívějších sporů už byly dávno obroušené a v jejich setkání panovala upřímná laskavost a radost ze shledání po letech,“ říká Kratochvíl, který se živý jako filmař a překladatel. 

V Connecticutu se zdrželi jen pár dní, ale Křesadlová na to z jejich výletu vzpomíná nejraději. „Při naší návštěvě v Connecticutu Miloš ožil historkami ze starých dobrých časů svého mládí a jeho žena Martina byla i pro nás skvělou hostitelkou. Ačkoliv v žertu říkám, že maminka by napsala zcela jinou knihu o Milošovi než já, docela jistě by se lépe prodávala. Neměla lehký život, ale vždy se postarala o rodinu a uměla ji dobře vychovat,“ myslí si Radim. 

VIDEO: Karanténa ji odřízla! Formanová proto z Ameriky posílá vzkaz Ivaně Gottové.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Karanténa ji odřízla! Formanová proto z Ameriky posílá vzkaz Ivaně Gottové. Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
28 fotografií