Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Radek přišel při požáru o vše: Poslal dojemné poděkování sousedům a přátelům, kteří mu pomohli

Autor: chal - 
14. května 2020
05:20

Radka z Budčevsi na Jičínsku s rodinou potkalo velké neštěstí. V jejich domě vypukl ničivý požár, který zdevastoval jak dům, tak tři auta zaparkovaná vedle něj. Radek s rodinou z hořící nemovitosti sami sotva utekli. Díky přátelům a sousedům ale těžkou situaci rychle překonali a brzy už zase bydleli ve vlastním. Radek všem nyní dva roky od neštěstí poslal dojemný vzkaz.

V nouzi poznáš přítele. Radkovi z Budčevsi se toto rčení potvrdilo vrchovatou měrou po předloňském požáru domu, kdy s rodinou přišel o střechu nad hlavou. Hasiči dorazili na místo po druhé hodině v noci 4. dubna 2018.

Požár pohltil dům, garáž a tři auta. Škoda přesáhla dva miliony korun, a ačkoliv se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu, dům už nezachránili a musel jít k zemi.

Radek s rodinou přišli o vše. První noci strávili u sousedů, kteří jim také půjčili auto a darovali oblečení. Radkův kamarád se stavební firmou se pak dal do práce na novém domě. Ten stál už neuvěřitelných pět měsíců po osudné noci! Mnohem déle paradoxně trvalo papírování.

„Sotva jsme se zachránili a utekli z hořícího domu v noci. A od požáru po pěti měsících stál nový dům za pomoci přátel. No a po dalším roce a půl jsem dostal číslo popisné,“ shrnul Radek ve facebookovém statusu, ve kterém poděkoval všem, kteří mu v nouzi pomohli. Kromě přátel a sousedů šlo například o nedalekou obec Rožďalovice, která pro rodinu zřídila veřejnou sbírku.

Dva roky od ničivého požáru tak Radek s rodinou konečně žijí v kompletně hotovém domě i s číslem popisným. „Výměnu občanského průkazu jsem pojal ekonomicky a rovnou se oženil,“ dodal se smíchem Radek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi