Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Šok pro Terezu (24): Soud jí dal tvrdou ránu

Autor: chal - 
12. května 2020
05:25

Tak to je opravdová smůla. Češka Tereza Hlůšková, která se v Pákistánu odvolala proti trestu odnětí svobody za pašování heroinu, si bude muset na definitivní verdikt zřejmě pěkně počkat. Podle pákistánského zdroje Blesku totiž odvolací soud její případ otevře až po letních prázdninách!

Tereza Hlůšková si loni v březnu vyslechla tvrdý verdikt prvoinstančního soudu, který ji poslal na osm let a osm měsíců do vězení za pokus o propašování téměř devíti kilogramů heroinu do zahraničí. Proti rozsudku se Tereza, která se cítí být nevinná, odvolala.

Její tehdejší právník Ašgar Dogar Tereze sliboval, že odvolací soud začne případ řešit ještě před letními prázdninami. Jenže sliby chyby! Nestalo se a Tereza musela prožít další Vánoce v base.

Mladá Češka doufala, že na začátku letošního roku by už odvolací soud skutečně mohl začít, jenže do hry vstoupila celosvětová pandemie nemoci covid-19, kterou způsobuje nový typ koronaviru.

„Soud řeší jen urgentní případy. Ty ostatní přijdou na řadu, až bude koronavirus potlačen,“ vysvětlil Blesku pákistánský novinář Alí Aršád, proč si bude muset Tereza na své jednání počkat.

Podle Aršáda je už teď jisté, že její případ přijde na řadu až po letních prázdninách, tedy nejdříve v září! Pro Terezu to musí být naprosto zdrcující zpráva. Do odvolací bitvy už půjde s novým právníkem, Saifurem Rahmanem, jehož služby začala využívat letos v lednu.

Rahman podle Alího Aršáda dělá vše pro to, aby odvolací soud přece jen zasedl už před prázdninami. „Popsal mi do telefonu, že zkusí soudu zaslat další žádost o zrychlení procesu. Říkal, že Terezin případ možná otevřou ještě před prázdninami. Tereza se snaží dostat domů co nejdřív,“ uzavřel Aršád.

Pákistánští celníci zadrželi Terezu Hlůškovou 10. ledna 2018 na letišti v Láhauru. Při osobní prohlídce našli v jejím kufru bezmála devět kilogramů heroinu.

sugarbitter ( 17. května 2020 11:40 )

Rozum říká, že dostala málo, a měla by být ráda. Možná jí na žádost státního zástupce hrozí i značbé zvýšenídélky trestu. protoo se třeba vlastně v její prospěch nespěchá, a měla by být ráda..Jak může čekat snížení ??

joldh ( 13. května 2020 10:57 )

Její drzost je do nebe volající. Je potřeba, aby jí ten flastr zdvojnásobili. A když ještě potom toho nenechá?? Tak ještě jí přiložit: Jediná účinná metoda.

miroslava13 ( 13. května 2020 09:53 )

kde bere jistotu,že ji osvobodí? neměla pašovat. teď ať si to vyžere děvče. aspoň si to další frajerky rozmyslí,kvůli prachům pašovat. všechny chtějí jen prachy....

bullshit ( 13. května 2020 08:58 )

Tak to je opravdová smůla.

ANO_nam_bude_lip ( 12. května 2020 21:44 )

Bych raději v tomto případě udělal stojku, aby slza natekla zpátky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání