Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pašeračka Tereza promluvila po dvou letech v pekle: Výčitky a obviňování!

Autor: chal - 
10. ledna 2020
12:39

Před dvěma lety se pro Terezu Hlůškovou (23) změnil život v horor. Když se 10. ledna 2018 chystala odletět z Pákistánu, celníci na letišti v Láhauru při kontrole v jejím kufru našli bezmála devět kilogramů heroinu. Dívka zvyklá žít si na vysoké noze je od té doby obklopená místo luxusu vězeňskými zdmi.

Dva roky ve vězení. Pro většinu lidí příšerné pomyšlení. A co teprve dva roky v pákistánském vězení! Co je pro běžného Čecha nepředstavitelné, je pro uherskohradišťskou rodačku Terezu Hlůškovou realita. Mladá Češka v pákistánské base skutečně hnije už takovou dobu.

Tereza před pár dny poslala svému právníkovi dopis, ve kterém mu vyčítá, že se její případ stále nepohnul. „Slíbil jste mi spravedlnost, ale žádné jsem se nedočkala,“ stěžuje si Češka. Po svém právníkovi chce, aby onu slíbenou spravedlnost „zařídil“ letos. Ideálně před tím, než přijde vlna veder, kterou Tereza loni velmi špatně snášela.

Vzpomínky na den, kdy byla zatčena, jsou stále velmi bolestivé. „Na ten den nikdy nezapomenu! Celníci si ze mě udělali obětního beránka a nespravedlivě mě odsoudili!“ píše v dopise, který poslala přes spoluvězenkyni odsouzenou rovněž za drogové delikty.

Předloni 10. ledna ji těsně před odletem do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech zadrželi celníci na letišti v pákistánském Láhauru. Při kontrole v jejím kufru našli bezmála devět kilogramů heroinu. Ten den změnil Terezin život v horor.

Tereza po zatčení propukla v hysterický pláč, působila zlomeně a smířená se špatným osudem, jenže pak jí hodně rychle otrnulo. S úsměvem od ucha k uchu pózovala s úředníky, k zasedání soudu chodila stejně radostně a vypadala, že jí všechna ta pozornost dokonce lichotí. Tereza nasadila černé brýle, usměvavou masku a zatvrzele tvrdila, že o drogách v zavazadle neměla tušení.

Česká justice často čelí kritice kvůli své „rychlosti“. Pákistánský soud s Terezou ovšem ukázal, že by mohlo být mnohem hůře. Mladá Češka se zúčastnila desítek a desítek soudních stání, které nepřinesly nejen žádný výsledek, ale dokonce ani žádný posun v případu.

Na konci roku 2018 tak přišel první větší kolaps od chvíle, kdy Terezu zatkli. Byly to první Vánoce, které trávila v base pět tisíc kilometrů od domova. Vytouženého rozsudku se bývalá fotomodelka dočkala až v březnu 2019.

Pro Terezu, která si nepřipouštěla nic jiného než očištění, šlo ovšem o tvrdý pád na dno. Osm let a osm měsíců odnětí svobody! S vidinou necelých devíti let za mřížemi se Tereza nesmířila a podala odvolání s tím, že když vše půjde dobře, na další Vánoce už bude doma.

Jenže pákistánský justiční systém jí znovu připravil nemilý dáreček. Odvolací soud do konce roku 2019 její případ vůbec nezačal řešit, přišlo tak nevyhnutelné - druhé Vánoce a silvestr v base. Rok 2020 bude pro Terezu zřejmě klíčový, letos by se o jejím osudu mělo definitivně rozhodnout.

Paja Papaja ( 21. února 2020 06:12 )

Skoda,ze uz nespuli ten kachni rypak,jako na tech fotkach,kdy jeste nebrucela!!to byla sranda!!

KC44 ( 11. ledna 2020 10:34 )

Včera bylo pozdě!

Lidmila ( 11. ledna 2020 09:42 )

Neřeknu,kdyby toho bylo třeba kilo.Ale nevšimnou si ,že mám kufr o 9 kilo těžší ?

jonasjan@seznam.cz ( 10. ledna 2020 21:57 )

Měla jim rict,ze to byla klukovina,za to se teď pouští na svobodu.

majojo ( 10. ledna 2020 18:22 )

Myslíš patrně nevěstince, že? No - až vyleze a zbaví se různých tropických chorob, sice už použitelná jako kurvěna nebude, ale bordelmamá ještě dělat může.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání