Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pašeračku Terezu museli testovat na koronavirus! Přes den vůbec nejí

Autor: chal - 
28. dubna 2020
05:05

Koronavirus dorazil takřka do všech koutů světa. Výjimkou samozřejmě není ani lidnatý Pákistán, kde poslední dva roky tráví Češka Tereza Hlůšková, kterou v lednu 2018 zadrželi celníci a obvinili z pašování heroinu. Kvůli strachu z šíření nákazy podstoupila Tereza se spoluvězni testy na koronavirus.

Už přes dva roky je Tereza Hlůšková zavřená ve vězení v Láhauru na východě Pákistánu kvůli heroinu, který našli celníci v jejím kufru. Tereza se před soudem hájila různými způsoby. Jednou tvrdila, že kufr s drogami nebyl její, jindy obhajoba přišla s tvrzením, že mladá Češka přijela do Pákistánu kvůli studiu islámu.

Pokud to byla pravda, má Tereza v těchto dnech ke studiu náboženství jedinečnou příležitost. Celý muslimský svět totiž slaví svátek ramadán, a jelikož je většina pákistánské populace muslimská, speciální atmosféra postního období samozřejmě pronikla i do věznice, kde sedí Tereza.

Jak Blesku popsal pákistánský novinář Alí Aršád, zavřená Češka se o svátek zajímá a plně respektuje všechna specifika, která tento měsíc přináší. „Tereza dostává oběd i snídani velmi brzy ráno, večeři pak v sedm hodin večer. Jí s muslimskými spoluvězeňkyněmi,“ vysvětlil Aršád.

Tereza podle něj bere ohledy na věřící, kteří se postí. „Přes den před nimi nejí,“ doplnil žurnalista. Po dobu trvání ramadánu se muslimové postí od úsvitu do soumraku. V Pákistánu se v tomto období jí každý den rýžový pokrm birjání.

Vzhledem k tomu, že se probíhající koronavirová krize nevyhnula ani Pákistánu a případů nákazy tam neustále přibývá, vláda provincie Paňdžáb, kde je Láhaur, nařídila testovat všechny vězně.

Viera Vaňová ( 6. května 2020 05:54 )

Asi to není pro PLESKÁČE zajímavé prostor má kurvidko

santikxauz ( 28. dubna 2020 05:53 )

Jak se má řidič,kterému vlezli do kamionu migranti nevíte?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání