Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Masivní požár v Bratislavě se podařilo zlikvidovat: S ohněm hasiči bojovali čtyřiadvacet hodin

Aktualizováno -
25. dubna 2020
19:13
Autor: jel - 
25. dubna 2020
17:16

V sobotu krátce po poledni vypukl požár v bratislavské městské části Vrakuňa. Z budovy stájí museli hasiči evakuovat lidi i koně, z nichž se část splašila a rozutekla po městě. Na místě musely do akce desítky profesionálních hasičů. Metropoli zahalil hustý černý kouř. V odpoledních hodinách oznámil primátor Bratislavy Matúš Vallo, že se hasičům podařilo požár lokalizovat. V neděli krátce po poledni hasiči informovali, že se požár podařilo zlikvidovat.

Oheň se rychle rozšířil a kromě stáje zachvátil i sousední budovu. „Více než 80 profesionálních a dobrovolných hasičů nadále zasahuje při rozsáhlém požáru v bratislavské městské části Vrakuňa. Plameny zachvátily budovu stájí, přičemž se rychle rozšířily na objekt vedlejšího autovrakoviště,“ uvedlo slovenské Prezídium hasičského a záchranného sboru na svém facebookovém profilu. 

Hustý černý dým byl vidět na kilometry daleko. Starosta městské části Vrakuně Martin Kuruc upozornil na sociální síti na splašené koně. „Dávejte si pozor na splašené koně z nedalekého hřebčína, kteří běhají v okolí,“ varoval obyvatele. Do ulic podle hasičů uteklo 32 zvířat. Postupně se ale všechny podařilo zase pochytat.

 

„Požár ve Vrakuni vypadal opravdu nebezpečně. Hořela stáj, ze které se rozutekli koně. Naštěstí žádný neuhořel. A všechny se podařilo chytit. Nedošlo ani k žádnému zranění,“ uvedl v sobotu vpodvečer primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Hlavní město Slovenska celou sobotu halil hustý kouř. V neděli okolo jedné hodiny však hasiči na sociálních sítích informovaly, že se požár stájí i vedlejšího autovrakoviště podařilo úspěšně zlikvidovat a jednotlivé hasičské sbory postupně vyrazí zpět na své služebny. Příčina požáru je však zatím stále nejasná. Vyčíslena zatím nebyla ani škoda na obou objektech.

Video  Bratislavu zakryl hustý dým z nedalekého požáru.  - Policie SR - Bratislavsý kraj
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání