Dlouhá léta museli nebušičtí dobrovolní hasiči fungovat s cisternou CAS 25 Liaz, která podle Džardy Krulíka, zástupce velitele JSDH Nebušice, byla značně poruchová. Aby ne, její stáří je totiž 35 let. Koncem roku 2019 tak z dispozic Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy obdrželi dobrovolní hasiči cisternu novou.

Nejen na hašení

„Jedná se o cisternu určenou k jízdě po silnici i v mírném terénu,“ informuje Krulík v radničním tištěném zpravodaji Nebušic. Do cisterny se vejde až 3 tisíce litrů vody a 200 litrů pěnidla. „Kromě běžného vybavení na hašení požárů veze dýchací přístroje, přetlakový ventilátor, nastavovací žebřík, ženijní nářadí, vysavač na hmyz a nově také nářadí pro otevírání zabouchnutých i uzamčených dveří.“

Součástí výbavy jsou také motorové pily na odstranění škod popadaných stromů. Celkem se do vozu vejde šest hasičů. Součástí vozového parku nebušických požárníků je ještě velkokapacitní cisterna Tatra z roku 1982, která za poslední léta vyjížděla ke každému většímu požáru v Praze a okolí.