Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další zkrácení trestu rok po děsivém rozsudku: Pašeračka Tereza dostane mýdlo a masku?!

Autor: shp - 
20. března 2020
05:05

České pašeračce Tereze Hlůškové (23) utekl další dlouhý rok v pákistánském vězení. Čeká, až bude prošetřena její žádost o odvolání. Za pašování tvrdých drog ji soud v Láhauru poslal za mříže na 8 let a 8 měsíců. Dočká se Tereza vůbec někdy odvolání? Kdoví kdy… Jedinou útěchou jí může být, že jí byl trest již několikrát snížen. Za vysokou zdí ale na ni, stejně jako na všechny ostatní, číhá nebezpečný zabiják.

Terezu Hlůškovou zadrželi celníci na letišti v Láhauru 10. ledna 2018. Odletět chtěla do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech a následně pak do Irska. Ze země se jí ale vycestovat nepodařilo. Poté, co prošla dvěma kontrolními stanovišti, jí zadrželi celníci. V kufru našli necelých 9 kilogramů heroinu. Tereza tvrdila, že o drogách nevěděla, ale svou výpověď několikrát změnila.

Pro Češku pak následovalo martyrium ve vazební věznici. Soudní jednání byla totiž nesčetněkrát odročena. Nejdříve se nedostavili klíčoví svědci, pak propukla stávka v soudnictví a následně stání přerušily náboženské svátky. Až po jmenování nového soudce Šahzáda Razy nastal zlom. Slíbil Tereze brzké vynesení rozsudku a slovo dodržel. Verdikt nakonec padl 20. března 2019. Terezu zdrtil, protože zněl: 8 let a 8 měsíců natvrdo.

Uplakaná reakce

Češka ihned propukla v pláč. „Co jsem udělala? Já jsem tady oběť,“ cedila přes krůpěje slz. Bojuje ale dál. Odvolala se, což jí přineslo alespoň malou naději na zvrácení rozsudku. Odvolal se ale i státní zástupce, podle něhož byl původní rozsudek příliš shovívavý. K soudnímu stání řešícím její odvolání dosud nedošlo. V červnu 2019 však přesto přišla dobrá zpráva. Češce byl snížen její dlouhý trest.

Postaral se o to ministr pákistánské provincie Paňdžáb Usman Buzdár. Nešlo však pouze o její případ, ale o gesto vůči všem vězňům. Ministr jím chtěl vyjádřit projev lidské sympatie. Tereze i ostatním uvězněným se trest snížil o dva měsíce. Češce však stejně do smíchu nebylo. „Nejsem moc nadšená. Chci být prostě už brzy propuštěna,“ řekla Blesk.cz. Gesto bylo poté zopakováno a Tereze byl trest snížen podruhé o dva měsíce.

Pandemie koronaviru číhá i v Láhauru

Velký zvrat nastal v březnu letošního roku, a to pro celý svět. Pandemie koronaviru totiž zasáhla celý svět. Obavy z ní mají i ve věznici v Láhauru, kde skončila Tereza na samotce. Do izolace vstoupila sama a dobrovolně. Místní zpravodaj Alí Aršád tvrdí, že jen celý den leží na posteli a nic nedělá. Buzdár byl znovu kvůli pandemii štědrý a vězňům opět snížil tresty o dva měsíce. Snaží se tak zmenšit počet vězňů za v obavách z mohutné epidemie mezi trestanci. Podle pákistánských médií zřizují věznice v celé oblasti infekční lůžka a trestancům má být mimořádně přiděleno i mýdlo a rouška. Terezina největší naděje ale zůstává stejná. Aby bylo její odvolání úspěšné.

PavelSki ( 20. března 2020 12:03 )

No, aby jí na druhé straně zdi nečekali opravdoví zabijáci,

pro menší trest hodně mluvila a jiní to slízli.

kochan ( 20. března 2020 10:23 )

Ano, národ má momentálě velkou starost o Terezu, jestli v lochu dostane mýdlo a jestli se nám ve zdraví vrátí brzy domů 👎

j_dc_cv ( 20. března 2020 09:12 )

Jeee, Tereza. A já na ní už tak krásně zapomněl.
Tak teď asi můžeme opět očekávat každý den nový vymyšlený článek.

DWEI ( 20. března 2020 08:52 )

Aspoň v této neradostné době o ní prosím nepiště!!!! Národ má starosti daleko větší a tato pašeračka a šlápota má co chtěla a o co si roky koledovala, tak ať si to tam užije!!!!!

Zamyslete_se_uz ( 20. března 2020 07:32 )

Jisty hnus a odpad z Řeporyji tady tvrdil že tahle špina bude do velikonoc doma...😁😁😄😄😃😅
Za 8 let ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání